KAKEMENN & KAKEKONER
Myke og gode kakemenn hører julen til… kakekoner også da 🙂
Disse kakemennene og kakekonene gjøres lett laktosefrie ved å bytte ut til laktosefritt smør og rømme.
INGREDIENSER:
- – 150 gr meierismør
- – 200 gr sukker
- – 3 dl lettrømme
- – 1 ts hornsalt
- – 500 gr Semper mix
FREMGANGSMÅTE:
- Smelt meierismør i en kasserolle og rør så sukker og rømme inn.
- Hell blandingen i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Bland hornsalt og mel i egen bolle.
- Sikt melblandingen litt og litt i bakebollen mens kjøkkenmaskinen jobber deigen sammen på lav hastighet med K-kroken.
- Dekk til bollen og sett i kjøleskapet 1 time.
- Sett stekeovnen på 170 grader over og undervarme.
- Strø litt Jyttemel på benken og vend deigen over.
- Strø så litt Jyttemel over deigen før du knar den sammen.
Deigen skal være fin å jobbe med. - Del deigen i 2 emner og legg den ene til kjøl.
- Dryss litt Jyttemel på benken igjen før du kjevler den deigen ut på benken til ca 5-6 mm tykkelse.
- Trykk så ut kakemenn og kakekoner som du legger over på et stekebrett med bakepapir. 4 kakemenn i lengden i 2 rader.
- Kakemennene stekes 10 minutter på nest nederste rille i ovnen.
- Dem skal være lett gylne når dem er ferdige, men ikke brune.
- kakemennene vil være ganske løse når dem kommer ut av ovnen, så la dem hvile noen minutter før du tar dem av stekebrettet og avkjøler dem på rist.
- Pyntes med konditorfarge om ønskelig.
- Oppbevares i tett kakeboks.
Kakemenn og kakekoner holder seg myke og gode 2-3 uker i kakeboksen.