KAKEMENN & KAKEKONER

Facebookmail

Myke og gode kakemenn hører julen til… kakekoner også da 🙂
Disse kakemennene og kakekonene gjøres lett laktosefrie ved å bytte ut til laktosefritt smør og rømme.

INGREDIENSER:

  • – 150 gr meierismør
  • – 200 gr sukker
  • – 3 dl lettrømme
  • – 1 ts hornsalt
  • – 500 gr Semper mix

FREMGANGSMÅTE:

  1. Smelt meierismør i en kasserolle og rør så sukker og rømme inn.
  2. Hell blandingen i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  3. Bland hornsalt og mel i egen bolle.
  4. Sikt melblandingen litt og litt i bakebollen mens kjøkkenmaskinen jobber deigen sammen på lav hastighet med K-kroken.
  5. Dekk til bollen og sett i kjøleskapet 1 time.
  6. Sett stekeovnen på 170 grader over og undervarme.
  7. Strø litt Jyttemel på benken og vend deigen over.
  8. Strø så litt Jyttemel over deigen før du knar den sammen.
    Deigen skal være fin å jobbe med.
  9. Del deigen i 2 emner og legg den ene til kjøl.
  10. Dryss litt Jyttemel på benken igjen før du kjevler den deigen ut på benken til ca 5-6 mm tykkelse.
  11. Trykk så ut kakemenn og kakekoner som du legger over på et stekebrett med bakepapir. 4 kakemenn i lengden i 2 rader.
  12. Kakemennene stekes 10 minutter på nest nederste rille i ovnen.
  13. Dem skal være lett gylne når dem er ferdige, men ikke brune.
  14. kakemennene vil være ganske løse når dem kommer ut av ovnen, så la dem hvile noen minutter før du tar dem av stekebrettet og avkjøler dem på rist.
  15. Pyntes med konditorfarge om ønskelig.
  16. Oppbevares i tett kakeboks.

Kakemenn og kakekoner holder seg myke og gode 2-3 uker i kakeboksen.

Translate »