KAKEMENN & KAKEKONER

Facebookmail

Myke og gode kakemenn hører julen til… kakekoner også da 🙂
Disse kakemennene og kakekonene gjøres lett laktosefrie.

INNGREDIENSER:

– 200 gr sukker
– 150 gr meierismør (laktosefritt smør)
– 3 dl lettrømme (laktosefri rømme)
– 1 ts hornsalt
– 500 gr Semper fin mix
– 1 ts vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE:

  • Smelt smøret og rør inn sukker og rømmen.
  • Ha blandingen i en bakebolle.
  • Tilsett hornsalt og visp det godt sammen.
  • Sikt sånn inn melet. Litt om gangen.
  • Elt deigen godt.
  • La så deigen hvile en liten time.
  • Sett stekeovnen på 175 grader.
  • Ha litt mel på benken og del opp deigen i 2 emner.
  • Kjevle hvert emne ut til en firkant på ca 5 mm tykk.
  • Trykk ut kakemenn og kakekoner og legg på et brett kledd med bakepapir.
  • Kakene stekes i ca 10 minutter. Dem skal kun være lett gylne.
  • Dem vil være ganske løs når dem kommer ut av ovnen, så la dem hvile 15 minutter før du tar dem av stekebrettet.
  • Etter dem er helt avkjølt dekoreres kakemennene og kakekonene akkurat slik du liker dem.
Translate »