Polarbrød

Facebookmail

Hvem er ikke glad i deilige Polarbrød??
Ikke er de vanskelige å lage heller… selv glutenfritt.
Denne oppskriften gir 12 deilige og myke polarbrød.

Perfekt i matpakka eller i tursekken!

INGREDIENSER:

  • 4 dl melk
  • 3 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ts fiberhusk
  • 700 gr Semper mix
  • 100 gr havremel
    (kjør glutenfri havregryn 30 sekunder i en foodprosessor)
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 dl rapsolje
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss honning

    PS.
    Du kan fint justere opp mengden på havremel og nedjustere med Semper mix om du ønsker grovere polarbrød.

FREMGANGSMÅTE:

  • Temperer melk og vann til 38-40 grader i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  • Visp inn sukker og fiberhusk godt og dekk til i 10 minutter.
  • Bland sammen mel, havremel, salt og tørrgjær i en bolle og hell dette over væsken i bakebollen.
  • Tilsett til slutt honning og rapsolje.
  • Sett på kjøkkenmaskinen og la den jobbe 5-6 minutter med deigen.
  • Dekk til og sett deigen til heving på en lun plass en time.
  • Dryss litt Jyttemel på benken og hell deigen over.
  • Ha tørre hender og vend deigen i melet.
  • Rull den til en pølse som du deler opp i 12 emner.
  • Trill hvert emne til en bolle som du igjen klapper lett flat og former til små ringer på størrelse med en CD-plate. Dem skal være 1,5-2 cm tykke.
  • Bruk en tykk strikkepinne eller sugerør til å stikke ut små hull i hvert polarbrød.
  • Legg 4 polarbrød på hvert stekebrett kledd med bakepapir og la dem etterheve 15 minutter tildekket.
  • Sett stekeovnen på 225 grader.
  • Smør hvert polarbrød inn med litt rapsolje og dryss over litt maldonsalt.
  • Stek polarbrødene ca. 15 minutter.
  • Avkjøles på rist med et håndkle over slik at dem bevarer fuktigheten best mulig.
  • Når polarbrødene er helt avkjølt oppbevares dem i brødposer av plast.
    Dem holder seg fint til dagen etter.
  • Resten fryses ned.
Litt grovere Polarbrød med større andel havremel.
Litt grovere Polarbrød med større andel havremel.
Litt grovere Polarbrød med større andel havremel.
Translate »