Polarbrød

Facebookmail

Hvem er ikke glad i deilige Polarbrød??
Ikke er di vanskelige å lage heller… selv glutenfritt.
Denne oppskriften gir deilige og myke 12 polarbrød.

INGREDIENSER:

  • 4 dl melk
  • 3 dl vann
  • 1 ts sukker
  • 2 ts fiberhusk
  • 300 gr havremel
    (kjør glutenfri havregryn 30 sekunder i en foodprosessor)
  • 500 gr Semper mix
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 dl rapsolje
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss honning

    PS.
    Du kan fint nedjustere mengden på havremel og oppjustere med Semper mix om du ønsker finere polarbrød.

    Da bruker jeg 700 gr Semper mix og 100 gr havremel.

FREMGANGSMÅTE:

  • Temperer melk og vann til 38-40 grader i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
  • Visp inn sukker og fiberhusk godt og dekk til i 10 minutter.
  • Bland sammen mel, havremel, salt og tørrgjær i en bolle og hell dette over væsken i bakebollen.
  • Tilsett til slutt honning og rapsolje.
  • Sett på kjøkkenmaskinen og la den jobbe 5-6 minutter med deigen.
  • Dekk til og sett deigen til heving på en lun plass en time.
  • Dryss litt Jyttemel på benken og hell deigen over.
  • Ha tørre hender og vend deigen i melet.
  • Rull den til en pølse som du deler opp i 12 emner.
  • Trill hvert emne til en bolle som du igjen klapper lett flat og former til små ringer på størrelse med en CD-plate. Dem skal være 1,5-2 cm tykke.
  • Bruk en tykk strikkepinne eller sugerør til å stikke ut små hull i hvert polarbrød.
  • Legg 4 polarbrød på hvert stekebrett kledd med bakepapir og la dem etterheve 15 minutter tildekket.
  • Sett stekeovnen på 225 grader.
  • Smør hvert polarbrød inn med litt rapsolje og dryss over litt maldonsalt.
  • Stek polarbrødene ca. 15 minutter.
  • Avkjøles på rist med et håndkle over slik at dem bevarer fuktigheten best mulig.
  • Når polarbrødene er helt avkjølt oppbevares dem i brødposer av plast.
    Dem holder seg fint til dagen etter.
  • Resten fryses ned.
Translate »