Polarbrød
Hvem er ikke glad i deilige Polarbrød??
Ikke er de vanskelige å lage heller… selv glutenfritt.
Denne oppskriften gir 12 deilige og myke polarbrød.
Perfekt i matpakka eller i tursekken!
INGREDIENSER:
- 4 dl melk
- 3 dl vann
- 1 ts sukker
- 2 ts fiberhusk
- 700 gr Semper mix
- 100 gr havremel
(kjør glutenfri havregryn 30 sekunder i en foodprosessor) - 1 ts maldonsalt
- 1 dl rapsolje
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss honning
PS.
Du kan fint justere opp mengden på havremel og nedjustere med Semper mix om du ønsker grovere polarbrød.
FREMGANGSMÅTE:
- Temperer melk og vann til 38-40 grader i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Visp inn sukker og fiberhusk godt og dekk til i 10 minutter.
- Bland sammen mel, havremel, salt og tørrgjær i en bolle og hell dette over væsken i bakebollen.
- Tilsett til slutt honning og rapsolje.
- Sett på kjøkkenmaskinen og la den jobbe 5-6 minutter med deigen.
- Dekk til og sett deigen til heving på en lun plass en time.
- Dryss litt Jyttemel på benken og hell deigen over.
- Ha tørre hender og vend deigen i melet.
- Rull den til en pølse som du deler opp i 12 emner.
- Trill hvert emne til en bolle som du igjen klapper lett flat og former til små ringer på størrelse med en CD-plate. Dem skal være 1,5-2 cm tykke.
- Bruk en tykk strikkepinne eller sugerør til å stikke ut små hull i hvert polarbrød.
- Legg 4 polarbrød på hvert stekebrett kledd med bakepapir og la dem etterheve 15 minutter tildekket.
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Smør hvert polarbrød inn med litt rapsolje og dryss over litt maldonsalt.
- Stek polarbrødene ca. 15 minutter.
- Avkjøles på rist med et håndkle over slik at dem bevarer fuktigheten best mulig.
- Når polarbrødene er helt avkjølt oppbevares dem i brødposer av plast.
Dem holder seg fint til dagen etter. - Resten fryses ned.