Pannekaker
Hvem elsker ikke fløyelsmyke og deilige pannekaker??
Her er min oppskrift på glutenfrie pannekaker.
Denne oppskriften gir 12 fløyelstynne pannekaker.
Disse kan fint brukes som crepes og/eller pannekaker til Crispy Duck.
INGREDIENSER:
- 4 egg str M/L
- 200 gr semper Mix
- 50 gr smeltet meierismør
- 1 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 4 dl melk
- Smør til steking
Valgfri Topping: - Blåbærsyltetøy
- Bacon
For laktosefrie og grovere pannekaker: - Bytt Semper fin mix med 150 gr Semper grov mix og 50 gr havremel.
- Bytt vanlig melk med laktosefri melk.
FREMGANGSMÅTE:
- Smelt smøret og la det avkjøles litt.
- Ha mel, salt og sukker i en bolle.
- Hell så halvparten av melken inn i røren og visp det godt ut før du tilsetter resten av melken sakte, mens du fortsetter å vispe det til en klumpefri røre.
- Tilsett så eggene og visp disse godt inn i røren.
- La røren svelle 20 minutter.
- Om du vil ha bacon i pannekakene så steker du det nå.
- Bruk gjerne litt av fettet av baconet til å steke pannekakene i.
Eller så smelter du litt smør i pannen og bruker en silikonpensel og fordeler smøret over hele pannen. - Skru pannen ned til medium varme. Styrke 6/9 på min ovn.
- Hell så røre i pannen mens du dreier stekepannen i ring rundt slik at røren akkurat dekker til kanten. Det skal ikke være mer røre enn at det så vidt dekker pannen.
- Pannekakene stekes ca 1,5 minutt på hver side. Bare til dem blir lett gylne.
- Ha gjerne på ønsket fyll når dem er nystekte og brett dem sammen.
- Disse pannekakene er nydelig med deilig nyrørt blåbærsyltetøy og sprøtt salt bacon.
- Røren kan fint stå 2-3 dager i kjøleskapet.