Pannekaker

Facebookmail
Din vurdering

Hvem elsker ikke fløyelsmyke og deilige pannekaker??
Her er min oppskrift på glutenfrie pannekaker.

Denne oppskriften gir 12 fløyelstynne pannekaker.
Disse kan fint brukes som crepes og/eller pannekaker til Crispy Duck.

INGREDIENSER:

  • 4 egg str M/L
  • 200 gr semper Mix
  • 50 gr smeltet meierismør
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 4 dl melk
  • Smør til steking

    Valgfri Topping:
  • Blåbærsyltetøy
  • Bacon

    For laktosefrie og grovere pannekaker:
  • Bytt Semper fin mix med 150 gr Semper grov mix og 50 gr havremel.
  • Bytt vanlig melk med laktosefri melk.

FREMGANGSMÅTE:

  • Smelt smøret og la det avkjøles litt.
  • Ha mel, salt og sukker i en bolle.
  • Hell så halvparten av melken inn i røren og visp det godt ut før du tilsetter resten av melken sakte, mens du fortsetter å vispe det til en klumpefri røre.
  • Tilsett så eggene og visp disse godt inn i røren.
  • La røren svelle 20 minutter.
  • Om du vil ha bacon i pannekakene så steker du det nå.
  • Bruk gjerne litt av fettet av baconet til å steke pannekakene i.
    Eller så smelter du litt smør i pannen og bruker en silikonpensel og fordeler smøret over hele pannen.
  • Skru pannen ned til medium varme. Styrke 6/9 på min ovn.
  • Hell så røre i pannen mens du dreier stekepannen i ring rundt slik at røren akkurat dekker til kanten. Det skal ikke være mer røre enn at det så vidt dekker pannen.
  • Pannekakene stekes ca 1,5 minutt på hver side. Bare til dem blir lett gylne.
  • Ha gjerne på ønsket fyll når dem er nystekte og brett dem sammen.
  • Disse pannekakene er nydelig med deilig nyrørt blåbærsyltetøy og sprøtt salt bacon.
  • Røren kan fint stå 2-3 dager i kjøleskapet.
Translate »