Pannekaker

Facebookmail

Hvem elsker ikke fløyelsmyke og deilige pannekaker??
Her er min oppskrift på glutenfrie pannekaker.

Denne oppskriften gir 12 fløyelstynne pannekaker.
Disse kan fint brukes som crepes og/eller pannekaker til Crispy Duck.

INGREDIENSER:

  • 4 egg str M/L
  • 200 gr semper Mix
  • 50 gr smeltet meierismør
  • 1 ss sukker
  • 1/2 ts salt
  • 4 dl melk
  • Smør til steking

    Valgfri Topping:
  • Blåbærsyltetøy
  • Bacon

    For laktosefrie og grovere pannekaker:
  • Bytt Semper fin mix med 150 gr Semper grov mix og 50 gr havremel.
  • Bytt vanlig melk med laktosefri melk.

FREMGANGSMÅTE:

  • Smelt smøret og la det avkjøles litt.
  • Ha mel, salt og sukker i en bolle.
  • Hell så halvparten av melken inn i røren og visp det godt ut før du tilsetter resten av melken sakte, mens du fortsetter å vispe det til en klumpefri røre.
  • Tilsett så eggene og visp disse godt inn i røren.
  • La røren svelle 20 minutter.
  • Om du vil ha bacon i pannekakene så steker du det nå.
  • Bruk gjerne litt av fettet av baconet til å steke pannekakene i.
    Eller så smelter du litt smør i pannen og bruker en silikonpensel og fordeler smøret over hele pannen.
  • Skru pannen ned til medium varme. Styrke 6/9 på min ovn.
  • Hell så røre i pannen mens du dreier stekepannen i ring rundt slik at røren akkurat dekker til kanten. Det skal ikke være mer røre enn at det så vidt dekker pannen.
  • Pannekakene stekes ca 1,5 minutt på hver side. Bare til dem blir lett gylne.
  • Ha gjerne på ønsket fyll når dem er nystekte og brett dem sammen.
  • Disse pannekakene er nydelig med deilig nyrørt blåbærsyltetøy og sprøtt salt bacon.
  • Røren kan fint stå 2-3 dager i kjøleskapet.
Translate »