PITABRØD
Her er min oppskrift på deilige og luftige Pitabrød.
Disse pitabrødene er MINST like gode som vanlige.
Og det beste med dem er at dem er superenkle å lage!
Pitabrød e perfekt for å fylle med masse digg!
Fyll dem med kylling, salat og en deilig dressing.
Eller hva med å lage din egen hjemmelagde kebab???
Denne oppskriften gir 8 Pitabrød.
Da er vi klare for å lage PITA!
INGREDIENSER:
- 500 gr Semper fin mix
- 3,5 dl vann
- 1 ts fiberhusk
- 1 pk fersk gjær
- 1 ss honning
- 1 ts maldonsalt
- 2 ss rapsolje
FREMGANGSMÅTE:
- Temperer vann til 37-40 grader og ha det i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
- Rør inn honning og smuldre gjær i vannet.
- Ha så i fiberhusk og visp godt sammen.
- Dekk til bollen og la væsken svelle 10 minutter.
- Tilsett så mel, salt og rapsolje.
- Sett på kjøkkenmaskinen og la maskinen jobbe med deigen 7-8 minutter.
- Dekk til bakebollen sett deigen til heving 30 minutter på en lun plass.
- Ha litt Jyttemel på benken og hell deigen over.
- Del deigen i 2 og rull hvert emne ut til en pølse.
- Del så pølsene i 4 emner hver, så har du totalt 8 emner.
- Rull hvert emne til en bolle.
- Deigen skal være fin å jobbe med. Ha tørre hender og bruk litt Jyttemel i tillegg når du ruller dem ut til boller.
- Trykk hver bolle ned litt og form dem til runde brød som skal være ca 1,5 cm tykk.
- Dekk 2 stekebrett med bakepapir og dryss litt mel over papiret.
- Legg så 4 pitabrød på hvert stekebrett.
- Dekk til med et håndkle og la etterheve 10-15 minutter til.
- Sett stekeovnen på 225 grader.
- Dryss bittelitt mel over pitabrødene før du steker dem.
- Stek hvert brett ca. 10 minutter. Pitabrødene skal så vidt få bruning på toppen. Men pass på å ikke steke dem for lenge, da blir dem lett tørre.
- Avkjøles på rist.
Pitabrødene er helt klart best nystekte og ferske samme dag.
Men kan varmes 10 sekunder i mikroen dagen etter for et fortsatt godt resultat.
Pitabrødene kan fint fryses. Tin dem på benken og varm dem 3-4 minutter i stekeovnen på 180 grader.