MEXICANSK GRYTERETT

Facebookmail

10559745_825621200851280_5273783681050276771_n

Det nærma sæ helg og æ fikk fryktelig lyst på en hot mexicansk gryterett istedet for fredagstacoen.
Før æ fikk cøliaki var Toro sin mexicanske gryterett populær her etter å ha pimpa den litt opp. Men dessverre har Toro mel i sin gryterett. Æ fant frem innholdsfortegnelsen på Toro sine hjemmesider og fant ut ka dem brukte i sin. Også tilsatte æ litt ting som æ sjøl syns passe i en ekte mexicansk gryterett. Litt prøving og smaking så kom æ ut med denne oppskrifta som æ ble kjempefornøyd og svett i panna av 😀 😀

 INGREDIENSER:

– 400 gr kjøttdeig
– 400 gr svinekjøttdeig
– 3 løk
– 1 grønn paprika
– 4 fedd hvitløk
– 2 bokser mais
– 1 box hermetiske tomater
– 1 pk mexican chillisaus (kan erstattes med 1 box hermetiske tomater for mildere gryterett)
– 2 pk kidneybønner
– 2 terninger kjøttbuljong
– 5 dl vann
– 2 chilli
– 4 ss tomatpurè
– 5 ss tacokrydder (se egen oppskrift nedenfor)
– 4 dl ris
– Rapsolje

FREMGANGSMÅTE:

  • Varm opp 6dl vann og tilsett 1 buljongterning.
  • Surr en løk og 1 fedd hvitløk i olje i en kasserolle.
  • Tilsett risen og buljongkraften og rør om. Sett på lav varme i ca 15 minutter.
  • Hakk opp 2 løk, 2 fedd hvitløk og chilli. Surres i rapsolje til løken blir blank i en kasserolle.
  • Ha i kjøttdeig sammen med tomatpurèen og stek på sterk varme til kjøttdeigen er brunet godt.
  • Tøm vannet ut av maisboksene. Og rist maisen på en tørr stekepanne til dem brunes litt.
  • Tøm vannet ut av kidneybønnene og skyll dem godt.
  • Varm opp 5 dl vann og tilsett 1 buljongterning
  • Tilsett hermetiske tomater, chillisausen og kidneybønnene i gryten og la det putre på lav varme i 5-10 minutter.
  • Når risen er ferdig tilsetter du den i resten av gryten og rører godt om.
  • Jevn ut væsken med buljongkraften.
  • Tilsett så mais og paprikaen i gryten. La den putre i 5 min.
  • Nå kan du tilsette salt/pepper og chilli etter ønsket styrke.

Serveres med maistortilla og Xtra lett rømme.
Æ brukte glutenfrie maistortilla som æ bestilte her: www.mexmat.no

Æ laga en Xtra stor gryte. Dette for å porsjonsfryse gryten. Da har man veldig lettvint middag. Ha gryten i en lynlåsepose og klapp den flat før du fryser den. Da varmer du den fort i mikroen når du vil ha enkel middag eller en HOT kveldskos.
Gryten skal rekke til ca 8 porsjoner.

Oppskrift på tacokrydder:

– 2 ts Spisskummen.
– 2 ts Chillipulver.
– 2 ts Tørka chilliflak.
– 3 ts Paprikapulver.
– 2 ts Hvitløk.
– 2 ts pepper.
– 2 ts salt.
– 1 ts koriander.
– 1 ts sukker.

Ha en HOT aften 😀 😀 😀

11091469_825621197517947_4092941555086013314_n

Translate »