BRUNE PINNER

Facebookmail


INGREDIENSER:

  • 200 gram romtemperert meierismør
  • 170 gram sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 150 gr Toro kakemix
  • 100 gr Semper fin mix
  • 50 gr Jyttemel blå

    + Litt ekstra Jyttemel til utbaking.

FREMGANGSMÅTE:

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Viktig at det får kremaktig konsistens.
  3. Bland inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommen med en kjøkkenmaskin.
  4. Vend så deigen på en benk (gjerne silikonmatte) som du har dryssa litt Jyttemel på.
  5. Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
  6. Pensle med egg.
  7. Lag et lite avtrykk på tvers av pølsen med en gaffel.
  8. Stek dem slik eller dryss gjerne grovhakkede mandler og perlesukker over dem.
  9. Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen.
  10. Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme og ligger på stekebrettet. La dem hvile 4-5 minutter.
  11. Avkjøles så på rist.
  12. Kakene oppbevares i en tett kakeboks.

Se kildebildet

Translate »