BRUNE PINNER



INGREDIENSER:
- 200 gram romtemperert meierismør
- 170 gram sukker
- 1 stk eggeplomme
- 1 ss lys sirup
- ½ ts malt kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 150 gr Toro kakemix
- 100 gr Semper fin mix
- 50 gr Jyttemel blå
+ Litt ekstra Jyttemel til utbaking.
FREMGANGSMÅTE:
- Sett stekeovnen på 175 °C.
- Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Viktig at det får kremaktig konsistens.
- Bland inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommen med en kjøkkenmaskin.
- Vend så deigen på en benk (gjerne silikonmatte) som du har dryssa litt Jyttemel på.
- Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
- Pensle med egg.
- Lag et lite avtrykk på tvers av pølsen med en gaffel.
- Stek dem slik eller dryss gjerne grovhakkede mandler og perlesukker over dem.
- Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen.
- Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme og ligger på stekebrettet. La dem hvile 4-5 minutter.
- Avkjøles så på rist.
- Kakene oppbevares i en tett kakeboks.
