NØTTEKAKE m/daim, krem og karameliserte nøtter.

Facebookmail

 

Idèn til denne oppskriften fant æ på www.detsoteliv.no.
Opprinnelig med mandelbunn og daimtopping. Æ erstatta halvparten av mandlene med hasselnøtter og fylte toppen med karameliserte nøtter sammen med daimsjokoladen. Justerte også sukkermengden i bunnen litt ned siden æ toppa kaka med søtsaker.  Resultatet ble ei enda bedre og syndig kake 🙂
Fantastisk god til kaffen… og enda bedre til et iskaldt glass melk 😀nøttekake1

INGREDIENSER:

4 egg
3 dl sukker
100 gr mandler
100 gr hasselnøtter
2 ss glutenfritt mel. (jeg brukte Schâr C-mix)
1 ts bakepulver
5 dl kremfløte
3 ts vaniljesukker
2 doble daim
100 gr hasselnøtter
4 ss sukker
2 ss vann
1/2 ts maldonsalt

FREMGANGSMÅTE:
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Hakk nøttene grovt. Vend forsiktig inn nøttene med mel og bakepulver.
Hell deigen i en kakeform på 26 cm i diameter med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt ovnen ved 175°C i cirka 60 minutter.
Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og la kaken stå i kjøleskapet til dagen etter eller cirka 1 time i fryseren hvis søtsuget tar overhånd 😉
Ta den kalde kaken ut av formen og forsiktig over på et kakefat.
Pisk kremfløten til luftig krem og smak til med vaniljesukker. Fordel kremen over den kalde kaken.
Hakk hasselnøttene i grove biter. Hell sukker og vann i en stekepanne. La sukkeret karamelisere seg før du tilsetter hasselnøtter og maldonsalt. Ta stekepannen av platen
og hell røren på et bakepapir. La dette kjøle seg før du grovhakker nøttene i biter. Det e IKKE lov å smake 😉
Hakk Daimsjokoladen og dryss den sammen med hasselnøttene på toppen av kremen.
Kaken blir best om du lar den stå noen timer i kjøleskapet før du stuper inn i den 😀 nøttekake2 nøttekake3
Det er lov å la seg friste 😀

 

Translate »