LOFF
Loff, loff med sirup på….. ropte Karius og Baktus 😀
Og den her loffen e perfekt både til sirup, rekesmørbrød og sandwicher i alle slag. Så får heller du vær flinkar å puss tennene enn Jens 😉
Oppskrifta på denne loffen har æ prøvd mæ mye frem til.
Sia æ fikk påvist cøliaki, så har æ savna å spis rekesmørbrød med skikkelig loff. Alt æ har kjøpt ferdig, har smaka heller dårlig.
Men følger du oppskrifta mi nøye, så garantere æ et fantastisk resultat!!
Loffen blir både luftig, saftig og smaker utrolig godt. Her i huset så vil alle ha denne loffen når vi har rekeaften.
Mål NØYE og følg alt til punkt og prikke så blir det LOFF! 🙂
INGREDIENSER:
– 3 dl vann
– 2 dl melk
– 2 ss honning
– 2 ts fiberhusk
– 9 gr tørrgjær
– 250 gr Schar B-mix
– 250 gr Semper fin mix
– 1 ts sukker
– 2 eggeplommer
– 2 ss rapsolje
– 1 ts maldonsalt
Eventuelt litt valmuefrø for å toppe loffen med.
FREMGANGSMÅTE:
Lag en forsats av vann, melk, honning, fiberhusk og tørrgjær. Temperer væsken til mellom 37-40 grader… type fingervarm. Visp dette godt sammen i bakebollen.
Dekk til og la stå i 10 min. Det skal bli grøtaktig konsistens av det.
Ha i 2 eggeplommer.
Ha så i mel, sukker, salt og rapsolje.
Kjør deigen ca 10 minutter i kjøkkenmaskinen.
Hell så deigen på benken. Den ska nu være veldig fin å jobbe med. Den e ikke klebrig eller klistrer.
Kna den litt på benken og rull den til en jevn pølse som du legger ned i en 2 liters brødform som du har smurt inn i olje/smør. Når du har trykt deigen godt ned i brødformen pensler du den inn i rapsolje og dekker den til med plastfolie.
La den stå på et lunt sted til heving i 30-40 minutter.
Sett ovnen på 200 grader uten varmluft.
Stek så brødet i 40-45 minutter på nederste rille. Di siste 10 minuttene vipper jeg loffen ut av formen og steker den på rist.
Du kan sjekke om loffen er ferdig ved å banke med fingerknoken på brødet. Kommer det en hul lyd så e den ferdig.
Ta loffen ut og la den hvile på risten til den er kald.