Bacon Cheeseburger m/ hjemlaget hamburger, hamburgerbrød, ketchup & chips

Facebookmail

Det er ikke mye som slår en skikkelig hjemmelaget hamburger!!!
Min Bacon Cheeseburger er hjemmelaget tvers gjennom 😊

Hjemmelaget:
– Hamburger
– Hamburgerbrød
– Ketchup
– Chips


Ved å lage din egne hamburger vet du akkurat hva du får i deg.
Og du kan lage den akkurat slik du selv liker og ønsker den.
Det blir mye litt sunnere, tryggere, mye billigere… og vanvittig mye bedre! 🙂

Hamburgerbrød

   INGREDIENSER:

  • 1,25 dl vann
  • 1,25 dl melk
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ss fiberhusk
  • 1 ss sukker
  • 4 dl semper fin mix
  • 3 dl semper fiber mix
  • 1 ts salt
  • 3 ss rapsolje
  • 1 egg

   FREMGANGSMÅTE:

  1. Varm væsken til 40 grader.
  2. Ha sukker, fiberhusk og gjær i vannet. Dekk til og la stå i 5 minutter.
  3. Bland mel, salt og olje i egen bolle.
  4. Tilsett egget og bland alt sammen.
  5. Elt deigen 6-8 minutter.
  6. Ta ut deigen og smør bollen inn i olje og legg deigen tilbake.
  7. Dekk til med plastfolie og sett til heving en lun plass i 1 time.
  8. Del opp i emner. Rull ut til baller. Klapp dem lett flate.
  9. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Dekk til og etterhev i 45 minutter.
  10. Smør inn med eggehvite og strø sesamfrø på.
  11. Stekes på 200 grader i 12-14 minutter.
  12. Avkjøles på rist.

Hamburger

INGREDIENSER:

  • 400 gr kjøttdeig
  • 1/2 grovkuttet rødløk
  • 4 stk grovkuttet sylteagurker
  • 1 stort egg
  • 1 ss dijonsennep
  • 1/2 ts grovmalt pepper
  • 1 ts salt
  • 1/2 fersk chili

FREMGANGSMÅTE:

Alle ingrediensene røres sammen kalde til en grov farse. Bruk hendene for å kna sammen farsen.
Form så til 2 solide burgere. Ikke klapp dem for hardt sammen. La dem hvile til romtemperatur.
Stekes på medium sterk varme i pannen med smør og et par hvitløksfedd i pannen.
Stek burgerne til det pipler saft på oversiden av burgeren. Snu dem og stek dem til det pipler saft igjen.
Da får du en medium stekt hamburger.
Hamburgerne kan med fordel stekes på en grill for enda bedre resultat.
Og ikke minst for den deilige grillsmaken som gir det lille ekstra!

ChiliChips

INGREDIENSER:

  • 12 mandelpotet
  • 6 hvitløksfedd
  • 2 ss grovhakket fersk rosmarin
  • Saften av en 1/2 sitron
  • 1/2 ts cayennepepper
  • salt & pepper
  • olivenolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Kok mandelpotet møre med skallet på i kokevann som du har hvitløksfedd og rosmarin i.
  2. Hell av vannet og damp ut fuktigheten av potetene.
  3. Kle en stekeplate med bakepapir og drysle godt med olivenolje på.
  4. Sett stekeovnen på 225 grader med varmluft.
  5. Del hver potet i 4 potetbåter.
  6. Fordel poetene på bakepapiret.
  7. Vend potetbåtene i olivenoljen.
  8. Vend så inn hvitløksfeddene, cayennepepper, rosmarin, saften av sitronen og salt & pepper.
  9. Kutt gjerne opp resten av sitronen og bland inn.
  10. Stek så potetene 15-20 minutter. Potetbåtene skal få deilig sprø stekeskorpe.

Balsamicomarinert Sopp

INGREDIENSER:

  • 200 gr fersk champignon eller aromasopp
  • 2 ss Balsamicosirup
  • Salt & pepper.

FREMGANGSMÅTE:

  1. Skjær soppen 1 cm tykke skiver.
  2. Stek soppen i en stekepanne med 50/50 olje/smør på relativt sterk varme.
  3. Krydre med salt & pepper.
  4. Når soppen begynner å få fin bruning tilsetter du balsamicosirup og vender det godt inn.
  5. Stek så videre på medium varme 3-4 minutter.
  6. Nå har du deilig og smakfull sopp med både syre og sødme.

Chiliketchup

INGREDIENSER:

  • 1 boks grovhakkede tomater
  • 1 sjalottløk
  • 1 dl brunsukker
  • 2 ss tomatpurè
  • 1/2 dl eplesidereddik
  • 1/2 ts ingefærpulver
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 1/2 ts chilipulver
  • 2 ss rapsolje

FREMGANGSMÅTE:

  1. Finhakk sjalottløk og surr den blank i oljen på lav varme.
  2. Tilsett tomatpurè og brunsukker og la det surre godt inn i løken.
  3. Tilsett så resten av ingrediensene.
  4. Gi det et oppkok under omrøring.
  5. Skru nesten helt ned. Ha på lokk og la ketchupen småputre 1 time.
    Rør nå og da i ketchupen.
  6. Etter en time har du ketchupen i en foodprosessor og kjører blandingen til den blir fin og jevn.
  7. Sil så ketchupen over i en sprutflaske.
  8. Ketchupen kan fint oppbevares i kjøleskapet minst 2 uker.

Montering

Nå har du bare hjemmelagde komponenter til din hamburger.
Her kan du selvsagt tilføye akkurat DIN favoritttopping til din hamburger.

Jeg satte min hamburger sammen slik:

  1. På det nederste hamburgerbrødet smurte jeg majones på.
  2. Så hadde jeg på noen blader med hjertesalat og ei tykk skive med bifftomat.
  3. Så kommer den nystekte hamburgeren på,
  4. Den topper jeg med blåmuggost og godt stekt bacon.
  5. Nå har jeg balsamicosoppen på.
  6. Før jeg har over noen ringer med rødløk.
  7. Jeg topper hele burgeren min med lokket til hamburgerbrødet som jeg har smurt inn med hjemmelaget chiliketchup.
  8. Hamburgeren servers med hjemmelaget chips og en skål med chiliketchup.
  9. Beste drikken til hamburger er ei ISKALD COLA!!
  10. BACON CHEESEBURGER m/ chilichips, baslamicosopp & chiliketchup!!
Translate »