ISTANBUL – en smak av Tyrkia!!

Facebookmail

I min andre anmeldelse av spiseplasser i Trondheim tok æ turen innom Istanbul Dûner Chef. Æ har gått forbi denne plassen flere ganger i Olav Trygvassons gate, og tittet inn vinduet mens æ har stått på bussholdeplassen like utenfor.
20160115_204612
Gjennom vinduet kan man se rett inn på kjøkkenet der dem står og tilbereder maten. Det ser meget rent og ryddig ut.
Og i jungelen av italienske spiseplasser drevet av tyrkere slo navnet mæ…. Istanbul. Fins det virkelig tyrkere som serverer ekte tyrkisk mat i Trondheim??
Nysgjerrigheten gjorde at æ bestemte mæ for å gi Istanbul et besøk. Æ har vært 3 ganger på ferie i Tyrkia og spist hærlig tyrkisk mat. Deilige smaker laget på gode og friske rådvarer.

Så denne fredagen tok æ turen. Det var bitende kaldt med 13 isende minus ute. Idet æ åpna døra ble æ møtt av hærlige dufter fra kjøkkenet. Og i det lille lokalet e det gjennomført tyrkisk stil.

Etter å ha presentert mæ og lagt inn bestilling på glutenfri kebab i pita og Adana kebab setter æ mæ ned og venter spent.
På det lille og åpne kjøkkenet kan æ følge med på kokkene som jobber i stort tempo. Det er tidlig på kvelden, men allerede godt fylt opp i lokalet. God stemning og fornøyde gjester.

Så kommer maten min på bordet servert med en yoghurtdrikk som hete Ayran. Det blir stille. Æ får matro til å prøve ut alle hærlighetene som står foran mæ. At man spiser med øyan er det ingen tvil om. Og her får øyan mat i hærlige og friske farger.
Ingenting av maten er dynget ned i tunge sauser e.l. Her er det hjemmelagd tilbehør med diverse grønnsaker som smaker HELT fantastisk.  Dippene er tzatziki som er laget på yoghurt, hummus som er laget på kikerter, ezme som e marinerte og hotte grønnsaker og piyaz som er fantastisk smakfulle bønner.
20160115_19350420160115_193521
Æ tar en stor bit av lammespydet og smaker til med de forskjellige dipsausene. Roen senker sæ og på 20 minutter får æ følelsen av å komme fra 13 iskalde minus til å sitte i 30 varme plussgrader en plass i Tyrkia. Snakk om smaksbomber!! 🙂
Dem kommer høflig å spør mæ om det smaker… i fare for å ta helt av på stedet nikke æ hyggelig og fornøyd.
Lammespydet er pakket med masse deilig smak, og med de forskjellige dipsausene til er det nye smaker for hver bit æ tar.
Sånn helt seriøst… dette smaker FANTASTISK!!
20160115_193719
I fare for å spise mæ stappmett før æ har smakt på lammekebaben må æ legge igjen litt på tallerken.
Kebaben står ikke tilbake for noe den heller. Her kjenne æ at det er brukt ekte lammekjøtt. Og ikke farsekjøtt som endel andre her i byen bruker. Her har dem selv kvernet og laget til kjøttet. Og det kjennes på smaken. Det glutenfrie pitabrødet er fylt med masse kjøtt og friske grønnsaker. Uansett  korr mett æ begynner å bli, får æ en følelse av å ikke vær så tungt mett. Rett og slett for maten ikke tynges ned i sauser eller fett. Alt blir laget på kulegrill.

Og for oss med cøliaki så kan æ trygt anbefale denne plassen. Det skinner gjennom at det er rent og ryddig. Og æ ser fort at kokkene er nøye med håndtering av allergier når dem lager maten. Det blir brukt egen kniv og fjøl til mæ. Æ ble litt redd angående chipsen i frityren. Men æ blir forklart at dem friterer KUN chips, så det er helt trygt å spise den og.
12027508_1657471557801278_3291966261932632529_n
Det er nesten i fortvilelse æ kjenne at æ e stapp mett. For dette vil æ ha mer av. Idet bordet blir ryddet kommer det raskt en varm kopp med deilig tyrkisk te bare for å toppe det gjennomførte tyrkiske måltidet 🙂

Endelig en spiseplass drevet av tyrkere som stolt serverer ekte tyrkisk mat. Og uten å fornærme noen… æ håpe flere av dem som driver spiseplasser i Norge med alle mulige slags italienske navn, tar turen innom Istanbul for å se hvordan dem KAN gjøre det. Og ikke minst så håpe æ at folket i Trondheim vet å benytte sæ av dette tilbudet.
Det er ialfall stor fare for at dere møte på mæ der da 🙂

Så æ kan nok ikke gjør annet enn å rulle terningen til en solid og fortjent:
6

Translate »