Pølsebrød
Ingredienser:
- 1 boks mager kesam
- 1,5 dl kokende vann
- 1,5 dl melk
- 500 gr Semper fin mix
- 70 gr Jyttemel blå original
- 150 gr meierismør
- 50 gr fersk gjær
- 2 ts fiberhusk
- 2 ss sukker
- 1/2 ts salt
Fremgangsmåte:
- Bland kesam med melk og vann i bollen til kjøkkenmaskinen.
- Tilsett fiberhusk og rør godt om før du lar det svelle i 2 minutter.
- Ha så i Jyttemelet før du lar deigen gå i 4-5 minutter med K-kroken i kjøkkenmaskinen.
- Smuldre gjær i deigen før du tilsetter smeltet smør, salt, sukker og mel.
- Kjør deigen 4-5 minutter til i kjøkkenmaskinen før du dekker til den med et fuktig håndkle og lar den stå til heving i ca. 30 minutter.
- Dryss litt Jyttemel på benken før du vender deigen over.
- Del deigen opp i 4 emner og rull hvert emne til en pølse.
- Litt ut fra hvor store du ønsker dine pølsebrød deler du opp hver pølse i mindre biter.
Du får fint 20 mellomstore pølsebrød av denne deigen. - Bruk litt mel på hendene og benken og rull forsiktig og mykt hver pølse i ønsket størrelse.
- Kle 2 stekebrett med bakepapir og legg pølsebrødene på.
- Dekk til stekebrettene med et håndkle og la pølsebrødene etterheve ca 20 minutter.
Vær obs på at pølsebrødene etterheves en god del. - Pisk sammen eggeplomme og melk for å pensle pølsebrødene med like før steking.
- Stekes på nest nederst rist i ovnen på 225 grader i 13-15 minutter til dem blir gylden brune.
- Avkjøles på rist.
Skjær et snitt i pølsebrødene, ha i gode pølser og digg topping og NYT verdens beste glutenfrie pølsebrød!
Pølsebrødene kan fint fryses. Tin dem og varm dem opp enten noen få minutter i ovnen eller noen sekunder i mikroen.