Pølsebrød

Facebookmail

Ingredienser:

  • 1 boks mager kesam
  • 1,5 dl kokende vann
  • 1,5 dl melk
  • 500 gr Semper fin mix
  • 70 gr Jyttemel blå original
  • 150 gr meierismør
  • 50 gr fersk gjær
  • 2 ts fiberhusk
  • 2 ss sukker
  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte:

  1. Bland kesam med melk og vann i bollen til kjøkkenmaskinen.
  2. Tilsett fiberhusk og rør godt om før du lar det svelle i 2 minutter.
  3. Ha så i Jyttemelet før du lar deigen gå i 4-5 minutter med K-kroken i kjøkkenmaskinen.
  4. Smuldre gjær i deigen før du tilsetter smeltet smør, salt, sukker og mel.
  5. Kjør deigen 4-5 minutter til i kjøkkenmaskinen før du dekker til den med et fuktig håndkle og lar den stå til heving i ca. 30 minutter.
  6. Dryss litt Jyttemel på benken før du vender deigen over.
  7. Del deigen opp i 4 emner og rull hvert emne til en pølse.
  8. Litt ut fra hvor store du ønsker dine pølsebrød deler du opp hver pølse i mindre biter.
    Du får fint 20 mellomstore pølsebrød av denne deigen.
  9. Bruk litt mel på hendene og benken og rull forsiktig og mykt hver pølse i ønsket størrelse.
  10. Kle 2 stekebrett med bakepapir og legg pølsebrødene på.
  11. Dekk til stekebrettene med et håndkle og la pølsebrødene etterheve ca 20 minutter.
    Vær obs på at pølsebrødene etterheves en god del.
  12. Pisk sammen eggeplomme og melk for å pensle pølsebrødene med like før steking.
  13. Stekes på nest nederst rist i ovnen på 225 grader i 13-15 minutter til dem blir gylden brune.
  14. Avkjøles på rist.

Skjær et snitt i pølsebrødene, ha i gode pølser og digg topping og NYT verdens beste glutenfrie pølsebrød!
Pølsebrødene kan fint fryses. Tin dem og varm dem opp enten noen få minutter i ovnen eller noen sekunder i mikroen.

Translate »