Skolebrød

Deilige skolebrød er en klassiker som er et must å kunne lage glutenfritt! Ikke er dem vanskelige å lage heller.
Også blir dem fantastisk gode!!

INGREDIENSER:

– 4 dl melk
– 1 pk fersk gjær
– 2 ts fiberhusk
– 250 gr Semper fin mix
– 250 gr Schàr B-mix
– 1 ts bakepulver
– 1 ts vaniljesukker
– 100 gr sukker
– 2 ts kardemomme
– 50 gr romtemperert smør
– 2 egg (+ 1 egg til pensling)
– 5 ss rapsolje
– 1 pk Piano vaniljekrem
– 1 vaniljestang
– Melis
– Vann
– Kokosmasse
– eventuelt litt romessens

FREMGANGSMÅTE:

Varm melken til fingervarm (37-40gr) og ha den i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
Løs gjæren opp i melken.
Visp så fiberhusken godt inn i væsken, dekk til og la det svelle i 10 minutter.
Bland sammen alt det tørre i en egen bakebolle.
Smuldre smøret inn i det tørre. Viktig å få smuldret smøret godt inn i melblandingen.
Ha melblandingen og væsken opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
Tilsett egg og rapsolje.
Sett kjøkkenmaskinen på medium hastighet og la den gå i 7-8 minutter.
La deigen heve i bollen en liten halvtime.
Bruk Blå Jyttemel til utbaking.
Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 10 emner.
Vend hendene i Jyttemelet før du ruller ut bollene forsiktig og lett.
Legg skolebrødene på et bakepapirkledd stekebrett med godt mellomrom da skolebrødene hever godt under steking.
Etterheves under plastfolie i ca 20 min.
Hell vaniljekremen over i en bolle.
Del vaniljestangen i 2 og skrap ut alle frøene.
Visp så vaniljefrøene godt sammen med vaniljekremen
(her kan du ha i litt romessens i vaniljekremen om ønskelig)
Trykk skolebrødene litt ned på midten og fyll på et godt lag med vaniljekrem.
Sett stekeovn på 240 grader.
Pisk sammen det siste egget.
Smør skolebrødene inn i eggeblanding like før steking.
Stekes i 10-12 min. Til dem er gyldne og flotte.
Rør sammen melis og vann til en tykk glasur.
Smør melisglasuren på skolebrødene og dypp dem i kokos.

Skolebrødene smaker fantastisk nystekte. Minst like gode som vanlige skolebrød!!
Dem holder seg luftige 1.dag. Derfor har æ kun glasur på dem æ blir å spise samme dag. Resten av skolebrødene fryser æ ned. Og dem e like gode når du tiner dem. Gi dem gjerne noen små minutter i ovnen for å få nystektfølelse 🙂

Facebooktwittermail
Translate »