Havrecookies

Facebookmail

De beste havrekjeksene du har smakt!
I denne oppskriften har æ brukt glutenfri havre som base. Glutenfri havregryn som er malt selv + hele grove havregryn. Ikke noe annen type mel. DET er ganske genialt!
Og det er heller ikke brukt raffinert hvitt sukker. Kun kokossukker som har mye lavere glykemisk indeks. Det gjør at blodsukkeret ikke skyter like mye til himmels når du spiser kokossukker kontra vanlig hvitt sukker.
Samt at raffinert hvitt sukker KUN inneholder kalorier, mens i kokossukker er det litt mineraler, kalsium, magnesium og jern. Som da er bra for kroppen. Så med andre ord, så er kokossukker litt bedre for kroppen enn vanlig sukker.

Men tilbake til det viktigste med havrekjeksene mine….
De smaker fantastisk!! Og skulle du være i tvil… Prøv å lage dem!! 🙂

INGREDIENSER:

– 2,5 dl glutenfri havregryn
– 2,5 dl glutenfritt havremel
(kjør glutenfri havregryn 30 sekunder i foodprosessor.)
– 4 ss kokossukker (kan erstattes med brunsukker)
– 1 ts vaniljeekstrakt (eventuelt 1 ts vaniljesukker.)
– 2 medium egg
– 1 ts bakepulver
– 1 knippe maldonsalt
– 1,5 dl kokosolje (kan erstattes med 1,5 dl rapsolje)
– 150 gr mørk sjokolade

FREMGANGSMÅTE:

– Bland havregryn, havremel, bakepulver og salt i en bolle.
– Visp så kokosolje og kokossukker godt sammen i en annen bolle.
– Tilsett i vaniljeekstrakt og egg i sukkerblandingen og visp det inn.
– Hell så de tørre ingrediensene over sukkerblandingen og bland godt sammen.
– Til slutt vender du forsiktig inn grove sjokoladebiter eller sjokoladeknapper.
– Sett stekeovnen på 175 grader.
– Mens du venter på at ovnen skal bli varm setter du bollen i kjøleskapet.
– Ta så ut bollen, og med en skje og en hånd former du små pucker av blandingen.
– Jeg fikk 18 cookies av blandingen. Satte 9 på hvert bakepapirkledde brett.
– Stek så cookisene i 13-15 minutter midt i ovnen.
– Dem vil skli litt utover. Men akkurat passe.
– Når du tar dem ut vil dem fortsatt være myke.
– Dra forsiktig cookisene med bakepapiret over på en rist og la dem avkjøle seg helt før du tar din første smakebit.
– Smakte dem????? 🙂
– Oppbevares i flere uker i en tett kakeboks… om du klarer holde fingra unna dem.

Translate »