Nanbrød

Deilige og luftige nanbrød, som i India, glutenfrie.
NESTEN for godt til å være sant. Men bare GODT.
Æ lover 🙂

Denne oppskriften la æ ut første gang i 2015. Siden da har æ finpusset litt på den. Nå syns æ den gir et fantastisk resultat hver gang.
Du bestemmer selv hvor tykke eller tynne du liker dem. Æ legger ut bilder av både tynne og tykke nanbrød. Begge er fra samme oppskrift, bare forskjellig kjevlet ut.

Noen blir sikkert overrasket over at æ steke nanbrødene i stekepanne først. Dette er rett og slett fordi indere bruker å steke sine nanbrød på veggen av sine supervarme tandooriovner. Da får nanbrødet en veldig karakteristisk stekeskorpe. Har du en god pizzaovn så kan du også steke nanbrødene i den.

INGREDIENSER:

– 3 dl naturell yoghurt. (en stor boks)
– 2 dl melk
– 2 ts fiberhusk
– 1 pk fersk gjær
– 2 ss sukker
– 1 ts maldonsalt
– 400 gr semper fin mix
– 100 gr Jyttemel original
– 1 ts bakepulver
– 5 ss Olivenolje

TOPPING:
– 50 gr smør
– 1 fedd hvitløk
– fersk koriander

FREMGANGSMÅTE:

– Temperer melk og yoghurt til 37-40 grader i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
– Visp så gjær, sukker og fiberhusk godt ut i væsken.
– Dekk til og la stå i 8-10 min.
– Ha så i mel, salt, bakepulver og olje.
– Sett kjøkkenmaskinen med K-kroken på medium hastighet. La maskinen gå 7-8 minutter.
– Samle deigen sammen i bollen med en slikkepott før du dekker bollen til med plastfolie.
– Deigen skal føles smidig og fin nå.
– Sett til heving en lun plass en liten time.

– Etter en liten time skal deigen ha hevet seg over dobbel størrelse.
– Strø Jyttemel på benken og velv deigen over.
– Del deigen i 10 emner. og rull dem i Jyttemelet.
– Form dem lett til små boller.
– Hvis du er snill med deigen, så er deigen snill med deg 🙂
– Æ formet bollene til fine runde emner med hendene. Pass på å ha mel på hendene, da går det fint. Du kan selvsagt bruke kjevle om du synes det er bedre.
– Det er nå du bestemmer hvor tykke eller tynne du liker dine nanbrød.

– Ta frem en stekepanne med teflonbelegg. Sett platen på styrke 7 av 9.
– Pensle med bittelitt rapsolje i pannen før du legger et nanbrød i pannen.
– La det steke ca 1 min. Det skal få fin bruning på undersiden.
– Ta så nanbrødet av pannen og legg det på et bakepapirkledd stekebrett.
– Gjenta dette til du har fylt stekebrettet.
– Sett stekeovnen på 225 grader med kun overvarme/grill.
– Smelt 50 gr smør i en kasserolle. Tilsett 1 fedd finhakket hvitløk.
– Smør hvert nanbrød med hvitløkssmøret og dryss over fersk koriander.
– Stek nanbrødene på nest nederste rille i ovnen i ca 10 min. Følg med på nanbrødene dine slik at du tar dem ut npr dem er blitt passe gyldne.

Server disse deilige nanbrødene til uansett indisk rett. Mine smakte fortreffelig til min hjemmelagde Chicken Tandoori 🙂

Nystekte Nanbrød er perfekt tilbehør til hjemmelaget Chicken Tandoori.
Facebooktwittermail