Mandelkake med Sjokoladekrem

Deilig mandelkake med fløyelsmyk sjokoladekrem.
Denne kaken love æ blir en favoritt på et hvert kakebord!
Også er den superlett og rask å lage.

INGREDIENSER:

– 100 gram mandelmel
– 70 gram rismel (eventuelt annet lyst glutenfritt mel)
– 200 gram sukker
– 100 gram meierismør
– 2 egg

– 200 gram Freia melkesjokolade
– 1 dl kremfløte
– 1 ss kjøleskapkaldt meierismør
– 1/2 ts maldonsalt
– 2-3 ss mandelflak

FREMGANGSMÅTE:

1. Sett stekeovnen på 175 grader.
2. Smelt smør og la det kjølne litt.
3. Visp egg og sukker til eggedosis.
4. Vend melblandingen forsiktig inn i eggedosisen.
5. Rør så forsiktig inn det smeltede smøret i røren.
6. Smør en 24 cm kakeform med smør og dryss mandelmel og rist melet utover kantene og bunnen av formen.
7. Hell kakerøren i formen.
8. Stek så kaken i 35-40 minutter og la den bli romtemperert.
9. Imens smelter du melkesjokoladen over et vannbad.
10. Rør kaldt smør inn i sjokoladen og sett til side.
11. Pisk fløte til krem.
12. Vend så kremen ned i sjokoladen.
13. Smør sjokoladekremen utover kaken.
14. Dryss over litt maldonsalt og topp kaken med mandelflak.
15. Sett kaken i kjøleskapet en liten time før den er klar til å nytes.

Kaken er best dag 2… hvis det er noe igjen av den 😀



Facebooktwittermail