10559745_825621200851280_5273783681050276771_n

MEXICANSK GRYTERETT

10559745_825621200851280_5273783681050276771_n

Det nærma sæ helg og æ fikk fryktelig lyst på en hot mexicansk gryterett istedet for fredagstacoen.
Før æ fikk cøliaki var Toro sin mexicanske gryterett populær her etter å ha pimpa den litt opp. Men dessverre har Toro mel i sin gryterett. Æ fant frem innholdsfortegnelsen på Toro sine hjemmesider og fant ut ka dem brukte i sin. Også tilsatte æ litt ting som æ sjøl syns passe i en ekte mexicansk gryterett. Litt prøving og smaking så kom æ ut med denne oppskrifta som æ ble kjempefornøyd og svett i panna av 😀 😀

 INGREDIENSER:

– 400 gr kjøttdeig
– 400 gr svinekjøttdeig
– 3 løk
– 1 grønn paprika
– 4 fedd hvitløk
– 2 bokser mais
– 1 box hermetiske tomater
– 1 pk mexican chillisaus (kan erstattes med 1 box hermetiske tomater for mildere gryterett)
– 2 pk kidneybønner
– 2 terninger kjøttbuljong
– 5 dl vann
– 2 chilli
– 4 ss tomatpurè
– 5 ss tacokrydder (se egen oppskrift nedenfor)
– 4 dl ris
– Rapsolje

FREMGANGSMÅTE:

Varm opp 6dl vann og tilsett 1 buljongterning.
Surr en løk og 1 fedd hvitløk i olje i en kasserolle.
Tilsett risen og buljongkraften og rør om. Sett på lav varme i ca 15 minutter.
Hakk opp 2 løk, 2 fedd hvitløk og chilli. Surres i rapsolje til løken blir blank i en kasserolle.
Ha i kjøttdeig sammen med tomatpurèen og stek på sterk varme til kjøttdeigen er brunet godt.
Tøm vannet ut av maisboksene. Og rist maisen på en tørr stekepanne til dem brunes litt.
Tøm vannet ut av kidneybønnene og skyll dem godt.
Varm opp 5 dl vann og tilsett 1 buljongterning
Tilsett hermetiske tomater, chillisausen og kidneybønnene i gryten og la det putre på lav varme i 5-10 minutter.
Når risen er ferdig tilsetter du den i resten av gryten og rører godt om. Jevn ut væsken med buljongkraften.
Tilsett så mais og paprikaen i gryten. La den putre i 5 min.
Nå kan du tilsette salt/pepper og chilli etter ønsket styrke.

Serveres med maistortilla og Xtra lett rømme.
Æ brukte glutenfrie maistortilla som æ bestilte her: www.mexmat.no

Æ laga en Xtra stor gryte. Dette for å porsjonsfryse gryten. Da har man veldig lettvint middag. Ha gryten i en lynlåspose og klapp den flat før du fryser den. Da varmer du den fort i microen når du vil ha enkel middag eller en HOT kveldskos.
Gryten skal rekke til ca 8 porsjoner.

Oppskrift på tacokrydder:

– 2 ts Spisskummen.
– 2 ts Chillipulver.
– 2 ts Tørka chilliflak.
– 3 ts Paprikapulver.
– 2 ts Hvitløk.
– 2 ts pepper.
– 2 ts salt.
– 1 ts koriander.
– 1 ts sukker.

Ha en HOT aften 😀 😀 😀

11091469_825621197517947_4092941555086013314_n

facebooktwittermail