Havregrøtrundstykker

Ved å bruke havregrøt i disse rundstykkene oppnår du både at dem er saftige og litt sunnere.
Dem e utrolig enkle å få til. Så disse må du prøve 🙂

INGREDIENSER:

– 50 gr glutenfri havregryn
– 2,5 dl vann
– 50 gr smør
– 7 gr tørrgjær
– 2 dl romtemperert melk
– 1 ts fiberhusk
– 15 gr sukker
– 360 gr semper grov mix
– 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

– Kok havregryn og vann til grøt. La det småputre 5-6 minutter.
– Ta kasserollen av platen og rør inn smøret.
– La grøten kjølne 10 små minutter.
– Hell så melken over havregrøten og rør godt sammen.
– Tilsett så fiberhusk, gjær, mel, salt og sukker.
– La kjøkkenmaskinen jobbe deigen sammen i 5-6 minutter.
– Samle sammen deigen i bollen og dekk til med plastfolie.
– La deigen heve 45 minutter på et lunt sted.
– Sett stekeovnen på 225 grader.
– Vend deigen over på kjøkkenbenk som du har dryssa med Jyttemel.
– Behandle deigen fint, så er den snill med dæ 🙂
– Du får ca 10 rundstykker av denne oppskriften.
– Pensle dem med litt melk eller egg.
– Stekes i 12-15 minutter. Gjerne litt mer om du like dem gyldne.

Æ garantere at disse blir du å bake flere ganger!! 🙂

Facebooktwittermail