krumkaker-1024x575

Krum tunga… nu ska det spises KRUMKAKER

Krumkaker er en av de 7 sortene til jul.
Deilige knasende sprø krumkaker fylt med multekrem… DET e nammis det :)
Og vil du gjøre disse krumkakene litt mer voksne kan du tilsette 4 cl konjakk i røra. Det gir ekstra snert i smaken når du har i multekremen.
received_10159472558760076

INGREDIENSER:

– 1 egg
– 1,5 dl sukker
– 130 gr smeltet smør
– 1,5 dl melk
– 1,5 dl Semper fin mix
– 1,5 dl potetmel
– 1,5 dl maisenna
– 0,5 ts kardemomme
Spe eventuelt på med 0,5 dl melk hvis røren blir for tykk.

FREMGANGSMÅTE:

– Pisk egg og sukker til eggedosis.
– Bland i de tørre ingrediensene.
– Smelt smøret og rør det inn i røra.
– Kjør det gjerne i en kjøkkenmaskin for å blande GODT.
– La røren svelle 1 time i kjøleskapet.
– Sett krumkakejernet på 4 av 5.
– Legg 1 ss røre i jernet. Lukk og press lett sammen i 5 sekunder før du slipper taket på jernet.
– La steke i 1,30 minutter. Åpne og sjekk. Har krumkaken fått en lett gylden farge er den ferdig.
– Ta den raskt ut og form den slik du vil ha den. Enten klassisk eller som en kopp.
– Avkjøles på rist.
– Serveres som de er eller fylt med deilig multekrem.
– Oppbevares i kakeboks.

received_10159472559170076

KRUM TUNGA OG SMAK :)

facebooktwittermail