Snapchat-802122513169411794211

GLUTENFRITT HAVREBRØD m/smaksgaranti :)

Ka med et nystekt deilig grovt og sundt havrebød med brunost?? :) :) :)1530507_10153732990620253_1269878780_n

I over 2 år prøvde og feila æ så mye med å lage mitt eget glutenfrie brød som skulle smak
e bedre enn de mer eller mindre forferdelige kjøpebrødene som har den typiske glutenfrie konsistensen. Smuldrer opp i munnen som cous cous. Faller fra hverandre. Slappe og dvaske.
Æ ville ha et grovt og godt brød med sprø skorpe og som e seige og gode. Et brød som holder sæ like godt i flere dager.
I jakten min ga æ faktisk opp ei stund. Som nordlænding e brødskjiva HELLIG for mæ. Og uten den så æ ikke for mæ en glutenfri hverdag. Så æ hadde faktisk en periode der æ ga opp og spiste deilig dansk grovt rugbrød. Men æ ble fort syk igjen. Og plagene var ikke levelig med i hverdagen. Så da var det bare å bite tenna sammen igjen.
Etter å ha søkt i det uendelige i nettverdenen. Funnet et utall oppskrifter.. prøvd mæ frem. Funnet noe bra i forskjellige oppskrifter og satt sammen til smak og konsistens som æ e blitt vældig fornøyd med ble resultatet havrebrødet mitt fylt med masse godt :)
Utgangspunktet var faktisk Toro sitt havrebrød. Men æ måtte tilsette mye og justere mengden for å få brødet slik æ vil ha det.
Gresskarkjerner, solsikkefrød, fiber, linfrø, honning og ikke minst fiberhusk.

Snapchat-802122513169411794211
Snapchat-2457777716817948724
 INGREDISENSER:

– 1 pose Toro havrebrødmix
– 50 gr havregryn
– 50 gr solsikkekjerner
– 50 gr gresskarkjerner
– 4 ts Finax kostfiber
– 10 gr linfrø
– 2 ss honning ( eller mørk sirup)
– 1 ts maldonsalt
– 2 ts fiberhusk
– 10 gr tørrgjær
– 1 egg
– 3 dl vann
– 3 dl melk
1779160_10153842667980253_1316566359_n
Temperer vann og melk te ca 40-45gr.
Rør ut fiberhusk i væsken og la stå i 10 minutter.
Bland alt det tørre. Hell dette opp i væsken sammen med sirup og egg. Kjør alt 10 minutter i kjøkkenmaskin med eltekroken.
Deigen ska vær litt våt og klissete.
Hell over i ei smørsmurt brødform som rommer 2 liter.
Lag nån snitt i brødet. Strø over sesamfrø,havregryn, solsikkefrø eller mel for et rustikk preg på brødet.
Dekk til og sett te heving i 45min. Deigen hever sæ godt over formen.
Sett inn i forvarmet ovn på 230gr. Skru ovn ned te 200gr etter 10min og steik videre i ca 45 – 50min.

 

Snapchat-20140924120447111Også må du ta med dæ TIPSET mitt:

11113188_827892637290803_8734801000897530261_n
Det her e beste måten å oppbevare brødet ditt på :)
Slik holder det sæ best de 2 første dagene. Og har du ikke spist det opp da. Så få tak i brødposer av papir… IKKE av plast.
Med en gang du putter brødet i plastpose så blir det slapt og dvaskt… og DET liker vi ikke 😀

GODT BRØD :) :)

facebooktwittermail