u2blxwfrlxxb5d4q0z4y

ROASTBEEF M/YORKSHIREPUDDING

Har du ikke smakt yorkshirepudding så MÅ du prøve disse!!! 😀
Ka med en skikkelig engelsk søndagsstek med nydelige yorkshirepudding til??? 😀
Dem har konsistens og smak som en blanding av omelett og sufflè med seig og deilig skorpe.
Æ har ikke smakt disse små hærlighetene siden før æ fikk cøliaki. Så æ var litt skeptisk te om æ fikk te å lage den glutenfri.
Men det var jo faktisk ikke noe problem.
Denne oppskriften har selve yorkshirepuddingen i fokus… resten lage du til akkurat som du vil.

Mitt utgangspunkt ble en rosastekt roastbeef, søt rødvinssaus, mashed carlic potatos, pannestekt sopp med balsamicosyrup, kokt brokkoli og ovnsbakte plommetomater.
Snapchat-4184472306095295072
INGREDIENSER YORKSHIREPUDDING:

– 1,5 dl vann
– 1,5 dl melk
– 0,5 ts fiberhusk
– 130 gr glutenfritt mel (æ brukte schâr B-mix)
– 3 medium store egg (ev. 2 store egg)
– et knippe salt
– 0,5 dl rapsolje

FREMGANGSMÅTE:

Bland melk og vann og visp inn fiberhusken i en stor bolle. La det stå å svelle i 7-8 minutter tildekket.
Imens fordeler du oljen i ei teflonbelagt muffinsform. Æ brukte ei med 6 porsjoner.
Sett muffinsformen inn i stekeovnen og sett den på 200 grader. Dette for å få oljen varm til du skal ha i røren. Dette gir en deilig skorpe på puddingene.
Visp sammen eggene i en egen bolle. Så sikter du melet opp i melkeblandingen. Pisk så inn eggene til du får en luftig og passe tykk røre.
Ta så muffinsformen ut av ovnen. Pass dæ så du ikke søler for oljen e VARM nå :O
Fordel så røren ned i muffinsformene og sett dem tilbake inn i ovnen på nest nederste rille.
Puddingene skal stekes i 22-25 minutter til dem blir godt gyllen brune og har puffet seg store og luftige.
Ta dem så ut og vipp dem ut av formene. Dem vil synke litt etter du har tatt dem ut.
Yorkshire-pudding
Three-Yorkshire-puddings--001
u2blxwfrlxxb5d4q0z4y
Yorkshirepudding e nydelig til all mulig steik.
Dem e også knallgode til røkelaks med litt pepperotkrem, sitron og dill.. også et glass prossecco :)
Eller nyt dem varme med vaniljeis og jordbærsyltetøy.

Dem kan fint fryses. Tin dem og varm dem litt i microen like før servering.

Det fins faktisk annet godt fra England foruten fotball også 😀 😀

facebooktwittermail