HJEMMELAGET BACON/CHEESEBURGER med chillipoteter, stekt sopp, salat og hjemmelaget ketchup.

 

Snapchat--324671151392791029011Ved å lage dine egne hamburgere vet du akkurat ka du får i dæ. Her har æ laget både burgere, ketchup og chipsen selv.

Det blir mye sunnere, mye tryggere, mye billigere… og MYE bedre 🙂 🙂

Hamburger:

– 400 gr kjøttdeig
– 1/2 rødløk
– 4 stk sylteagurk
– 1 stort egg eller 2 små  egg
– 1 ss dijonsennep
– 1/2 ts grovmalt pepper
– 1/2 ts salt
– 1 chilli eller 1/1 ts chillipastè
141650536411411
Røres sammen til en fast farse. Stekes på medium sterk varme i pannen med smør og et par hvitløksfedd i pannen.

Chillipoteter:

– 10 mandelpotet
– 6 hvitløksfedd
– 2 ss grovhakka rosmarin
– 1 sitron
– 1/2 ts cayennepepper
– 1/2 ts paprikapulver
– Salt & Pepper
– Olivenolje

Kok 10 mandelpotet møre i vann med skallet på. Ha hvitløksfeddene og rosmarin i kokevannet. Hell av vannet med og fordel potetene med hvitløksfeddene og rosmarin over en papirkledd stekeplate. Dryss over GODT med olivenolje, chilli, saften av sitronen og salt & pepper. Kutt resten av sitronen i biter og ha sammen med potetene.
Inn i ovnen på 225-250 grader i ca 20 minutter. Eller til du ser at potetene har fått en deilig sprø skorpe.

Sopp:

– 10 stk fersk champignon
– salt & pepper
– 2 ss balsamicosyrup

Skjær champignon i grove biter og stek i stekepanne med olje og smør. Krydre med salt & pepper. Når soppen begynner å få fin bruning tilsette æ balsamicosyrup. La dette putre slik at soppen suger til sæ væsken. Da får du en deiilg og saftig sopp med litt syre og sødme.

ChilliKetchup:

– 1 boks hermetiske tomater
– 1 sjalottløk
– 1 dl brunsukker
– 2 ss tomatpurè
– 1/2 dl eplesidereddik
– 1 knivsodd ingefærpulver
– 1/3 ts salt
– 1/3 ts pepper
– 1/3 ts cayennepepper
– 2 ss rapsolje

Finhakk sjalottløk og surr den blank i oljen. Tilsett resten av ingrediensene. Gi det et oppkok før du skrur ned på lav varme slik
at ketchupen såvidt småputrer. La den stå slik en liten time. Rør nå og da. Hell blandingen over en foodprocessor og kjør blandingen til den blir fin og jevn. Hell over i ei brukt og nyvasket ketchupflaske.
Ketchupen kan oppbevares i kjøleskapet minst 2 uker.

Burgerne mine ble servert mellom BRISK sine hamburgerbrød som jeg forvarmet i en grillpanne (eller i stekeovn).
Hadde på hjertesalat, tykke tomatskiver, rødløk, agurk, sylteagurk, god ost og sprøstekt bacon.
Også en skål med deilig hjemmelaget ketchup for å dippe de sprø deilige chillipotetene i.

DET e helgekosen sin det 🙂

2015-04-28 00.32.27

Facebooktwittermail