20151207_122321

MOZARTKULER

Hjemmelaga julesnop smake Xtra godt 😀
Og disse eksklusive hærlighetene topper snoplista mi 😉20151207_122222
Deilige marsipankuler fylt med nougat, hasselnøtt, litt romessens, trukket i sjokolade og et dryss av hakkede pistasjnøtter.
Her e det viktig å bruke en god råmarsipan… ikke av dem billige med knapt 20% mandler. Æ brukte Odense sin. Litt dyrere, men mye bedre :)
Også e det valgfritt hva du vil smakssette av voksensmak. Æ brukte romessens for å gjøre dem barnevennlige. Men det går fint å bruke 1-2 ss cognac.

INGREDIENSER:

– 250 gr Odense marsipan
– 80 gr nougat
– 100 gr mørk kokesjokolade
– 100 gr lys kokesjokolade
– noen dråper romessens (eller 2-3 ss cognac)
– 20 hasselnøttkjerner
– 1 hånd hakkede pistasjnøtter

FREMGANGSMÅTE:

– Mål opp 250 marsipan. Kjevle den litt ut før du dynke den med noen dråper romessens. (eller cognac for voksne mozartkuler)
Kna så deigen godt sammen igjen.
– Del marsipanen i 20 like store biter og rull dem til små kuler. Rull litt plastfolie utover benken. Sett marsipankulene på plastfolien og klem alle kulene forsiktig flate til dem e ca 1 cm tykke.
– Kutt nougaten i 20 like store biter. Og legg 1 bit på hver marsipanbit.
– Dytt 1 hasselnøtt inn i hver nougatbit.
– Brett og rull så marsipanen til fine kuler. Det kan tyte ut litt nougat. Men det gjør ikke noe så lenge du får dem runde og fine. Sjokoladen vil dekke til alt.

Sjokoladetrekket e viktig å temperere rett for å få glansfull og deilig sjokolade.
Smelt den ene sjokoladen som du har delt opp i biter over et vannbad på lav temperatur. Det e SÆRS viktig at vannet i kasserollen ikke berører bollen og du ikke får vann i sjokoladen!
Når sjokoladen har smeltet tar du sjokoladen av varmen og tilsetter den andre sjokoladen som du rører inn.
Har du steketermometer så mål gjerne temperaturen på sjokoladen. Den e perfekt på rundt 30 grader og klar til dypping.

– Nu e det bære å dyppe marsipankulene i sjokoladen. Æ bruke en gaffel som æ rulle dem i sjokoladen med, før æ løfter dem opp og lar dem renne godt av, og setter dem på et bakepapir. Dryss over hakkede pistasjnøtter og sett dem til kjøl for at sjokoladen skal stivne.

Æ oppbevarer mozartkulene i kjøleskapet eller en kald bod.
Og lager du dem nå, ønsker æ dæ lykke til med å ha noen igjen til jul 😉 😀 😉
20151207_122207
,

facebooktwittermail