PEPPERKAKER og PEPPERNØTTER

Peppernøtter og pepperkaker høre jula til 🙂
20151206_155042
20151206_135217
Først som sist… pynting e ikke mi sterkeste side 😉
Men det som overasket mæ mest da æ leita gjennom oppskrifter på nettet var at i oppskrifter til pepperkaker og peppernøtter var det ikke PEPPER i oppskriften :O
Pepperkaker uten pepper….. tuller du?!?!?
Så i min oppskrift har æ iallefall ei god teskje med pepper….. kan jo ikke driv å lure folk vettu 😀 😀
Og det e bare å hive sæ rundt å bake.. for dette e ei supergod oppskrift som e kjempelett å jobbe med 😀

INGREDIENSER:

– 500 gr Toro fin kakemiks
– 150 gr sukker
– 250 gr lys syrup
– 3 ts kanel
– 1 ts ingefær
– 1 ts kardemomme
– 1/2 ts nellik
– 1 ts pepper
– 2 ts natron
– 150 gr smør
– 1 egg
20151126_002653

FREMGANGSMÅTE:

Varm opp sukker og syrup i en kasserolle før du tilsetter alt krydderet og natron. Rør hele tiden til massen begynner å skumme.
Da tar d kasserollen av pannen og tilsetter smøret som du har kuttet i biter.
La massen kjøles til romtemperatur før du rører inn egget. Ha massen over i en bakebolle før du tilsetter melet. Bland massen godt. Den ska bli fast og smidig. Og lett å jobbe med. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet. Gjerne natta over.
Snapchat-8487008175596703695
20151126_003505
Dagen etter tar du deigen ut og lar den tempere sæ før du deler deigen i 4 emner og ruller dem ut til pølser. Så kutter du opp små munnfulle biter som du triller ut i hånden.
Deigen skal være kjempefin å jobbe med. Æ trengte ikke ekstra mel. Og den klebret ikke.
Ha peppernøttene på et bakepapirkledd stekebrett og stek dem ca. 15 minutter på 180 grader i ovnen. (ikke varmluft)

Når du tar ut peppernøttene fra ovnen vil dem være litt myke. Men ha dem forsiktig over på ei rist og la dem avkjøles der. Da vil dem bli deilige og sprø. Og du har nån fantastiske peppernøtter som smaker JUL og litt pepper 😉
20151206_155617

Facebooktwittermail