KYLLINGGRYTE I CURRY & KOKOSMELK

For noen dager siden fikk æ en forespørsel på Facebooksiden (Cøliakikokken), om æ kunne lage en glutenfri variant av Toro sin Bali Kyllinggryte. Da denne inneholder gluten og æ ikke kunne smake på den, så leste æ gjennom innholdsfortegnelsen og fikk en anelse om ka den kunne smake. Ut fra det kjøpte æ inn litt og prøvde mæ frem hjemme.
Da æ ikke har smakt Toro sin versjon, vet æ ikke om den e lik den på smak. Men æ fikk iallfall til en kjempegod og smakfull kyllinggryte. Resultatet får du oppskriften på her 🙂
Snapchat--126958948541466977
INGREDIENSER:

– 1 ferdigstekt hel kylling eller 4 ferdigstekte kyllinglår.
– 1 box hermetiske tomata
– 2 box kokosmelk
– 1/2 dl glutenfri soyasaus
– 1 stor løk
– 2 hvitløksfedd
– 1 chilli
– 2 ts curry paste
– 3 gulrot
– 1 squash
– 1 box ananasbiter
– 4 sopp
– 1ts maldonsalt
– 1 ts pepper
– 2 ts brunsukker
– cashewnøtter

FREMGANGSMÅTE:

Bruker du en hel kylling, del den opp med bryst, vinger, lår, underlår. Og ta med alt helt inn til beinet. Skjær brystene i litt mindre biter. Bruker du lår trenger du bare dele over og underlårene fra hverandre. Kan også brukes hele.

Finn frem en form i størrelsen 20 x 30 cm cirka.
Hell i hermetiske tomata, kokosmelk, soyasaus og currypaste. Rør sammen i formen.
Smak til med hvitløksfedd, sukker, salt & pepper.
Kutt løken i to før du skjærer strimler. Skrell og kutt gulroten i grove store biter. Del squashen på langs og skjær den i 1cm tykke skiver. Skjær soppen i grove biter. Ha i ananasbitene.
Ha alle grønnsakene i formen og bland godt.
Stekes i forvarmet ovn på 225 grader i ca 30 minutter.
Dryss over salte cashewnøtter før servering. Nykokt jasminris ble naturlig følge.
Og ei iskald Ringnes Lite var ikke feil til…. 😉 😉

Æ syns denne kyllingryta ble utrolig god og smakfull. Valget av ferdig stekt kylling var for å gjøre det enklere og raskere.
Du kan selvfølgelig steke kyllingen selv. Men den blir både saftig og trygt gjennomstekt ved å bruke ferdig stekt kylling.
Når den får koke sammen med den deilige sausen i 30 minutter blir den garantert saftig og smakfull 😀
Denne trur æ kan bli en favoritt både blant store og små i hele familien.
Liker du den HOT har du i 1-2 mere chillier. Men med kun 1 chilli e den barnevennlig og trygg for store og små ganer 🙂

Æ håpe du prøve ut denne oppskriften 😀 😀
Snapchat--5148733643666600154

Facebooktwittermail