1

Deilige og luftige RUNDSTYKKER

1

 

Her har du oppskrift på deilige og luftige rundstykker som smaker himmelsk 😀 😀
Oppskriften til disse rundstykkene kan fint brukes til både pølsebrød og brød også.
Bytt ut fibermix med bare lyst mel hvis du liker dem helt fine.

INGREDIENSER:

– 1 boks kesam original
– 1,5 dl kokende vann
– 1,5 dl melk
– 500 gr semper fiber mix
– 70 gr jyttemel blå original
– 6 ss meierismør
– 50 gr fersk gjær
– 2 ss fiberhusk
– 1/2 ts salt

4

3
FREMGANGSMÅTE:

Bland kesam med melk og vann i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett fiberhusk og rør godt om før du lar det svelle i 2 minutter.
Ha så i jyttemelet før du lar deigen gå i 6-8 minutter med K-kroken i kjøkkenmaskinen.
Smuldre sammen gjær i deigen før du tilsetter smeltet smør, salt og mel. Kjør deigen 3-4 minutter til i kjøkkenmaskinen før du dekker til den med et fuktig håndkle og lar den stå til heving i ca 30 minutter.
Nå vil deigen hevet seg godt å være god å jobbe med. Æ brukte engangshansker med litt olje smurt på når æ delte deigen i to og rullet to pølser som jeg delte opp i tilsammen 12 emner.
Form dem slik du vil ha dem. Æ formet dem til lange nok rundstykker slik at æ kan bruke dem som pølsebrød også. Du trenger ikke mel på benken hvis du bruker olje.
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og la dem etterheve i 30 minutter til.
Pensle dem med et sammenpisket egg med en liten dæsj melk i.
Stekes på nest nederste rille i ovnen på 225 grader i 13-15 minutter.
Rundstykkene mine ble deilig sprø på utsiden og luftige og fine inni. Fryste ned halvparten. Mens dem andre ble spist iløpet av 3 dager, og dem var gode da også :)

Og vil du ha et fint brød/loff av denne oppskriften så lar du deigen etterheve i en brødform og steker på nederste rill i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter.

2
Og dem smaker fortreffelig etter å ha vært fryst også. Varm dem noen minutter i ovnen og dem e nesten som nystekt.

GOD BAKST 😀

 

facebooktwittermail