Deilige og luftige RUNDSTYKKER

 

 

Her har du oppskrift på deilige og luftige rundstykker som smaker himmelsk 😀 😀
Oppskriften til disse rundstykkene kan fint brukes til både pølsebrød og brød også.
Bytt ut fibermix med bare lyst mel hvis du liker dem helt fine.

INGREDIENSER:

– 1 boks kesam original
– 1,5 dl kokende vann
– 1,5 dl melk
– 500 gr Elda Allbruks Melblanding
– 70 gr jyttemel blå original
– 150 gr meierismør
– 50 gr fersk gjær
– 2 ts fiberhusk
– 1 ss sukker
– 1/2 ts salt

4

3
FREMGANGSMÅTE:

Bland Kesam med melk og vann i bollen til kjøkkenmaskinen.
Tilsett fiberhusk og rør godt om før du lar det svelle i 2 minutter.
Ha så i Jyttemelet før du lar deigen gå i 6-8 minutter med K-kroken i kjøkkenmaskinen.
Smuldre sammen gjær i deigen før du tilsetter smeltet smør, salt, sukker og mel.
Kjør deigen 3-4 minutter til i kjøkkenmaskinen før du dekker til den med et fuktig håndkle og lar den stå til heving i ca. 30 minutter.
Nå vil deigen hevet seg godt å være god å jobbe med. 

Dryss litt Jyttemel på benken før du vender deigen over.
Ha tørre hender før du knar deigen forsiktig sammen.
Del så deigen opp i 4 emner som du ruller ut til pølser og deler i 4.
Du skal nå ha 16 emner.

Nå vil du raskt finne ut at denne deigen er fantastisk å jobbe med!! Bruk bare bittelitt Jyttemel til utbakingen. 
Deigen vil ikke klistre seg fast i hendene.. Æ love 🙂

Form rundstykkene slik du vil ha dem. Æ formet dem til lange nok rundstykker slik at æ kan bruke dem som pølsebrød også. 
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og la dem etterheve i 30 minutter til.
Pensle dem med et sammenpisket egg med en liten dæsj melk i.
Stekes på nest nederste rille i ovnen på 225 grader i 13-15 minutter.

Rundstykkene mine ble deilig sprø på utsiden og luftige og fine inni. Fryste ned halvparten. Mens dem andre ble spist iløpet av 3 dager, og dem var gode da også 🙂

Og vil du ha et fint brød/loff av denne oppskriften så lar du deigen etterheve i en brødform og steker på nederste rille i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter.


Og dem smaker fortreffelig etter å ha vært fryst også. Varm dem noen minutter i ovnen og dem e nesten som nystekt.

GOD BAKST 😀

 

Facebooktwittermail
Translate »