Marokkansk Lammegryte

Facebookmail

Jeg elsker å prøve mat fra alle verdens hjørner!
Så når høsten er her med kalde og mørke kvelder fristet det med ei deilig lammegryte. Denne marokkanske lammegryten er en eksplosjon av deilige smaker. For noen, kanskje uvant smak av eksotiske krydder i en gryterett. Som blant annet kardemomme, kanel og stjerneanis. Noe som ikke alle forbinder med kjøttmat. Men tro meg, det smaker HELT fantastisk!

Dette er også en veldig billig rett, da det skal brukes fårikålkjøtt av lam.

Rekker til: 6 personer.
Tidsforbruk: 2,5 time. (2 timer koketid)

INGREDIENSER:

  • 2 kg fårikålkjøtt av lam. (kan også bruke bog)
  • 2 store løk
  • 4 store gulrøtter
  • 6 fedd hvitløk
  • 200 gr tørkede aprikoser
  • 2 boxer hakkede tomater
  • 5 dl vann
  • 2 ss tomapure
  • saften av 1/2 sitron
  • 2 kanelstenger (ev 1 ss kanel)
  • 4 ts gurkemeie
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts ingefær
  • 2 ts koriander
  • 1 ts kardemomme
  • 2 hele stjerneanis (ev 1 ts stjerneanis)
  • 1 ss sriracha (chillipaste)
  • glutenfritt mel til kjøttet
  • rapsolje til steking
  • smak til med salt og pepper

FREMGANGSMÅTE:

  • La kjøttet ligge en liten time på kjøkkenbenken.
  • Vend kjøttet inn i mel, salt og pepper.
  • Ha i olje i en stor kasserolle og brun så av kjøttet på alle kanter.
    Brun kjøttet litt om gangen. Jeg gjorde det i 4 runder.
  • Legg kjøttet i en bolle etter hvert.
  • Skjær løk i tykke strimler og hvitløk i grove biter, tilsett litt mer olje og brun løken på medium varme i samme kasserolle som du brunet kjøttet.
    Viktig å IKKE skylle av kasserollen før du steker løken. Du vil ha med smaken av bruningen av kjøttet.
  • Når løken har blitt lett gylden tilsetter du tomatpure og gurkemeie, spisskummen, ingefær, koriander, kardemomme, stjerneanis og sriracha.
    La krydderiene surre godt inn i løken.
  • Tilsett så de hakkede tomatene, sitronsaft og vann.
  • Ha i kjøttet og gi gryten et oppkok. Rør om og smak til med salt og pepper før du setter på lokk.
  • Skru platen ned så gryten småputrer.
  • La gryten koke 1,5 time.
  • Tilsett så grovhakkede gulrøtter og aprikosen og rør om i gryten før du setter på lokket igjen.
  • La gryten putre videre i 30 minutter.
  • Smak til med eventuelt mer salt og pepper og tilsett fersk kruspersille like før servering.

Jeg serverte min lammegryte med en deilig fløyelsmyk potetmos med masse hvitløk i. Den ble servert på tallerken i forvellede purrestilker som jeg pakka potetmosen inn i.
Et tips for å kunne få en gryte til å se flott ut på tallerken.

Åpne ei flaske god rødvin og nyt nå din vidunderlige lammegryte som garantert kommer til å bli en favoritt.

mde_soft
Translate »