Monthly archives: mai, 2020

Skolebrød

Deilige skolebrød er en klassiker som er et must å kunne lage glutenfritt! Ikke er dem vanskelige å lage heller.
Også blir dem fantastisk gode!!

INGREDIENSER:

– 4 dl melk
– 1 pk fersk gjær
– 2 ts fiberhusk
– 250 gr Semper fin mix
– 250 gr Schàr B-mix
– 1 ts bakepulver
– 1 ts vaniljesukker
– 100 gr sukker
– 2 ts kardemomme
– 50 gr romtemperert smør
– 2 egg (+ 1 egg til pensling)
– 5 ss rapsolje
– 1 pk Piano vaniljekrem
– 1 vaniljestang
– Melis
– Vann
– Kokosmasse
– eventuelt litt romessens

FREMGANGSMÅTE:

– Varm melken til fingervarm (37-40gr) og løs opp gjæren i den.
– Visp så inn fiberhusken i væsken, dekk til og la det svelle i 10 minutter.
– Bland sammen alt det tørre.
– Smuldre smøret inn i det tørre.
– Ha melblandingen og væsken opp i bakebollen til kjøkkenmaskinen.
– Tilsett egg og rapsolje.
– Sett kjøkkenmaskinen på medium hastighet og la den gå i 7-8 minutter.
– La deigen heve i bollen en liten halvtime.
– Bruk Blå Jyttemel til utbaking.
– Ha godt med Jyttemel på benken og kutt deigen opp i 10 emner.
– Vend hendene i Jyttemelet før du ruller ut bollene forsiktig og lett.
– Legg skolebrødene på et bakepapirkledd stekebrett med godt mellomrom da skolebrødene hever godt under steking.
– Etterheves under plastfolie i ca 20 min.
– Hell vaniljekremen over i en bolle.
– Del vaniljestangen i 2 og skrap ut alle frøene.
– Visp så vaniljefrøene godt sammen med vaniljekremen
(her kan du ha i litt romessens i vaniljekremen om ønskelig)
– Trykk skolebrødene litt ned på midten og fyll på et godt lag med vaniljekrem.
– Sett stekeovn på 240 grader.
– Pisk sammen det siste egget.
– Smør skolebrødene inn i eggeblanding like før steking.
– Stekes i 10-12 min. Til dem er gyldne og flotte.
– Rør sammen melis og vann til en tykk glasur.
– Smør melisglasurene på skolebrødene og dypp dem i kokos.

Skolebrødene smaker fantastisk nystekte. Minst like gode som vanlige skolebrød!!
Dem holder seg luftige 1.dag. Derfor har æ kun glasur på dem æ blir å spise samme dag. Resten av skolebrødene fryser æ ned. Og dem e like gode når du tiner dem. Gi dem gjerne noen små minutter i ovnen for å få nystektfølelse 🙂

Facebooktwittermail


Havrecookies

De beste havrekjeksene du har smakt!
I denne oppskriften har æ brukt glutenfri havre som base. Glutenfri havregryn som er malt selv + hele grove havregryn. Ikke noe annen type mel. DET er ganske genialt!
Og det er heller ikke brukt raffinert hvitt sukker. Kun kokossukker som har mye lavere glykemisk indeks. Det gjør at blodsukkeret ikke skyter like mye til himmels når du spiser kokossukker kontra vanlig hvitt sukker.
Samt at raffinert hvitt sukker KUN inneholder kalorier, mens i kokossukker er det litt mineraler, kalsium, magnesium og jern. Som da er bra for kroppen. Så med andre ord, så er kokossukker litt bedre for kroppen enn vanlig sukker.

Men tilbake til det viktigste med havrekjeksene mine….
De smaker fantastisk!! Og skulle du være i tvil… Prøv å lage dem!! 🙂

INGREDIENSER:

– 2,5 dl glutenfri havregryn
– 2,5 dl glutenfritt havremel
(kjør glutenfri havregryn 30 sekunder i foodprosessor.)
– 4 ss kokossukker
– 1 ts vaniljeekstrakt (eventuelt 1 ts vaniljesukker.)
– 2 medium egg
– 1 ts bakepulver
– 1 knippe maldonsalt
– 1,5 dl kokosolje
– 150 gr mørk sjokolade

FREMGANGSMÅTE:

– Bland havregryn, havremel, bakepulver og salt i en bolle.
– Visp så kokosolje og kokossukker godt sammen i en annen bolle.
– Tilsett i vaniljeekstrakt og egg i sukkerblandingen og visp det inn.
– Hell så de tørre ingrediensene over sukkerblandingen og bland godt sammen.
– Til slutt vender du forsiktig inn grove sjokoladebiter eller sjokoladeknapper.
– Sett stekeovnen på 175 grader.
– Mens du venter på at ovnen skal bli varm setter du bollen i kjøleskapet.
– Ta så ut bollen, og med en skje og en hånd former du små pucker av blandingen.
– Jeg fikk 18 cookies av blandingen. Satte 9 på hvert bakepapirkledde brett.
– Stek så cookisene i 13-15 minutter midt i ovnen.
– Dem vil skli litt utover. Men akkurat passe.
– Når du tar dem ut vil dem fortsatt være myke.
– Dra forsiktig cookisene med bakepapiret over på en rist og la dem avkjøle seg helt før du tar din første smakebit.
– Smakte dem????? 🙂
– Oppbevares i flere uker i en tett kakeboks… om du klarer holde fingra unna dem.

Facebooktwittermail