Monthly archives: november, 2019

BRUNE PINNER


INGREDIENSER:

  • 200 gram romtemperert meierismør
  • 170 gram sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss lys sirup
  • ½ ts malt kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 150 gr Toro kakemix
  • 150 gr Semper fin mix

    Litt Jyttemel til utbaking.

FREMGANGSMÅTE:

  • Sett stekeovnen på 175 °C.
  • Pisk romtemperert smør og sukker godt. Viktig at det får kremaktig konsistens.
  • Bland inn sirup, mel, kanel, natron, vaniljesukker og eggeplommer med en kjøkkenmaskin.
  • Vend så deigen på en benk (gjerne silikonmatte) som du har dryssa litt Jyttemel på.
  • Elt deigen og del den i 6 emner. Trill pølser og trykk dem litt flate på stekeplaten.
  • Pensle med egg.
  • Lag gjerne et lite avtrykk på tvers av pølsen med en gaffel.
  • Stek dem gjerne naturell slik..
    ELLER så kan du dryss på grovhakkede mandler og perlesukker.
  • Stek kakene i ca. 10 minutter midt i ovnen.
  • Når du har tatt ut kakene, skal du skjære dem i skrå, smale pinner (1,5-2 cm) mens de fortsatt er varme.
  • Avkjøl dem HELT før du smaker på dem.
  • Kakene oppbevares i en tett boks eller på et fat.

Se kildebildet

Facebooktwittermail


Havregrøtrundstykker

Ved å bruke havregrøt i disse rundstykkene oppnår du både at dem er saftige og litt sunnere.
Dem e utrolig enkle å få til. Så disse må du prøve 🙂

INGREDIENSER:

– 50 gr glutenfri havregryn
– 2,5 dl vann
– 50 gr smør
– 7 gr tørrgjær
– 2 dl romtemperert melk
– 1 ts fiberhusk
– 15 gr sukker
– 360 gr semper grov mix
– 1/2 ts salt

FREMGANGSMÅTE:

– Kok havregryn og vann til grøt. La det småputre 5-6 minutter.
– Ta kasserollen av platen og rør inn smøret.
– La grøten kjølne 10 små minutter.
– Hell så melken over havregrøten og rør godt sammen.
– Tilsett så fiberhusk, gjær, mel, salt og sukker.
– La kjøkkenmaskinen jobbe deigen sammen i 5-6 minutter.
– Samle sammen deigen i bollen og dekk til med plastfolie.
– La deigen heve 45 minutter på et lunt sted.
– Sett stekeovnen på 225 grader.
– Vend deigen over på kjøkkenbenk som du har dryssa med Jyttemel.
– Behandle deigen fint, så er den snill med dæ 🙂
– Du får ca 10 rundstykker av denne oppskriften.
– Pensle dem med litt melk eller egg.
– Stekes i 12-15 minutter. Gjerne litt mer om du like dem gyldne.

Æ garantere at disse blir du å bake flere ganger!! 🙂

Facebooktwittermail


Ovnspannekake

Ovnspannekake

Ælska du pannekaker??
Ka med ei fluffy ovnspannekake som du kan slæng hele røra i ovnen?!?

Du spare masse tid og resultatet….. det blir HIMMELSK!!!!
Det her blir hele familiens nye favoritt 🙂

INGREDIENSER:

– 6 store egg
– 2,5 dl melk (kan fint bruke laktosefri melk)
– 2,5 dl Semper fin mix
– 50 gr smeltet meierismør
– Et lite knippe maldonsalt

FREMGANGSMÅTE:

– Sett stekeovn på 225 grader.
– Smelt smør.
– Bland så alle ingrediensene godt sammen med en visp.
– Smør en ildfast form ( ca 20 X 30cm) med litt smør eller rapsolje.
– Hell rørern i formen.
– Stekes midt i ovnen i ca 25 minutter.
– Pannekaken blir å heve seg fluffy og være gyllenbrun når den er ferdig.
– Ta formen ut av ovnen og la den hvile i 5 minutter.
– Jeg toppa min ovnspannekake med blåbærsyltetøy og melis.
(Her kan du toppe med akkurat det DU liker. F.eks yoghurt, honning og nøtter)
– Nytes med iskald melk til!! 🙂

Gyllen og fluffy rett ut av ovnen.
Topp hærligheten med akkurat det DU liker! 🙂
Facebooktwittermail