Monthly archives: mars, 2018

PINNEBRØD

Hva med deilig nystekt pinnebrød over bålet i Påskesola??

DSC_0090 2

INGREDIENSER:

2 dl lunket vann

1/2 ts fiberhusk

2 dl Semper fiber

1 dl Schar b-mix

1 toppa ts bakepulver

 

1/3 ts salt

1/2 ts sukker

1 ss smeltet smør

4-5 ss rapsolje

1 ts oregano
FREMGANGSMÅTE:

Rør fiberhusk ut i vann. La svelle i 5 minutt.

Bland alt det tørre sammen. Smelt smøret. Bland alt godt og kjør det 5 minutter i kjøkkenmaskinen.

Ha olje på hendene og gni deigen inn før du har den i en pose eller plastboks med lokk.

Oppbevares kjølig til du skal steke.

Ha gjerne med engangshansker på turen og litt olje. Del opp deigen og form til pølser som du slynger rundt bjørkepinner/spyd.

Grilles i gode 15 minutter eller til brødet har fått god stekeskorpe og farge. Om du liker det søtt, så dryss gjerne over sukker og kanel både like før og like etter steking.

DSC_0090 2

Finn dæ en god hyttevegg i sola og NYT 🙂

Facebooktwittermail


GLUTENFRI KVIKK LUNSJ

Hvor lenge er det siden du spiste deilig KVIKK LUNSJ i påska?
Enten i sofakroken eller rett opp fra tursekken i påskesola etter en lang hærlig dag på fjellet?

Denne oppskrifta gir deg deilig hjemmelaget  og glutenfri KVIKK LUNSJ 😀
20150331_005421

INGREDIENSER:

100 gr romtemperert smør
150 gr melis
2 ts vaniljesukker
1 ss Xtra virgin coconut oil
2 romtempererte egg
275 gr glutenfritt mel (jeg brukte Schaer B-mix)
1 ts bakepulver
500 gr melkesjokolade

FREMGANGSMÅTE:

– Visp smør, melis, coconutoil og vaniljesukker sammen til kremaktig konsistens.

– Tilsett ett og ett egg mens du mixer med høy hastighet.

– Bland sammen bakepulver og mel før du tilsetter dette i røren. Elt dette sammen til en fast og fin deig. Tilsett eventuelt mer mel viss det trengs.

STEKING:

Alternativ 1

– sett vaffeljernet på nesten full guffe.
Form en firkant av deigen som passer i vaffelhjernet og stek i ca 2 min.

Jeg plagdes litt med at deigen satt fast i jernet mitt. Mulig jernet mitt ikke er helt bra.
Men prøv gjerne på ditt. Litt av vitsen med å bruke vaffeljern er å få kompakte sprø biter.
22493_827643523982381_8863710104647549130_n

Alternativ 2

– forvarm stekovn til 220gr

Bre resten av deigen til en firkant i en stekeplate med bakepapir. Deigen skal være knapt 1 cm tykk.

Sett inn i ovn og skru ned til 200gr. Stekes i ca 12-15 min.
Kjeksen er ferdig når du ser den begynner å få en brun stekeskorpe.

Når deigene er ferdig stekt skjær dem opp i passe biter 10 minutter etter du har tatt dem ut av ovn, og legg bitene på rist mens di kjøler seg ned.
La dem gjerne ligge på benken til dagen etterpå for å bli skikkelig sprø.

Når kjeksbitene er sprø er dem klar til dypping i melkesjokoladen som du har smeltet i vannbad.
Dypp dem og legg dem på rist med bakepapir under selve risten så dem får dryppet av seg (sjokoladen under er god å momse i seg nemlig 😉
Og vil du gi dem en ekstra påskesmak, rasper du over litt økologisk appelsinskall før sjokoladen stivner 😀

Sett de ferdige sjokoladebitene til kjøling minst en time.
20150331_005410

DA har du ferdig deilig KVIKK LUNSJ for mange hærlige påskebiter 😀

Oppbevares i kjøleskapet.

GOD PÅSKEKOS 🙂 🙂

Facebooktwittermail