Monthly archives: desember, 2017

VEPSEBOL

Disse hærlige kakene er et ypperlig tilvalg til julebaksten.
Lette å lage. Få ingredisener og naturlig glutenfrie.

INGREDIENSER:

– 3 eggehviter
– 2 ts vaniljesukker
– 200 g sukker
– 200 g kokesjokolade
– 200 g mandler
– 1/3 ts maldonsalt
20151213_110828

FREMGANGSMÅTE:

Pisk eggehvitene stive.
Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt mens du/kjøkkenmaskinen fortsetter å piske. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. 20151213_114441
Hakk mandler og kokesjokolade grovt.
Vend så mandlene, kokesjokoladen og saltet FORSIKTIG inn i marengsen med en slikkepott. IKKE rør for mye. Du vil ikke røre ut luften i marengsen.
20151213_114501
20151213_114639
Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.
Stek vepsebolene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 min.
La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
20151213_190650

Facebooktwittermail


SUPERENKLE POTETLEFSER

Flere enn mæ som har plagdes med å få til skikkelig gode potetlefser??
Æ har gjort endel forsøk, men mye jobb og styr. Og ikke minst har æ plagdes mye og dårlige resultat.
Det var helt til æ kom over denne superenkle og geniale oppskrifta!!! 🙂 🙂
Potetlefser av potetmospulver…. skeptisk?? Det var æ og… helt til æ baka dem ut og smakte på dem.
Superenkle å jobbe med og smakte helt fantastisk!! Med skikkelig god potetsmak.
Screenshot_20171213-215713
Bare husk å bruke MILLS Potetmospulver. Det består faktisk av 98% potet og sikrer den gode smaken.
Også e det jo så gøy at deigen e superenkel å jobbe med. Bare bruk litt Jyttemel til utbaking så går det som en lek.
Disse deilige potetlefsene lager du på en liten halvtime.

INGREDIENSER:

– 1 pose Mills potetmospulver
– 3 dl kaldt vann
– 1/3 ts salt
– 1/2 dl jyttemel original
– 3/4 dl schâr B-mix

FREMGANGSMÅTE:

Bland potetmospulver med salt og vann.
Tilsett mel og bland godt. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
Del deigen i ca 10 emner og rull dem til boller i hendene. Dryss litt jyttemel på benken.
Screenshot_20171213-215535
Klapp bollen din lett på toppen før du kjevler den ut til tallerkenstørrelse. Snu ofte mens du kjevler og tverrvender (snu og vri den en halv omdreining) den hver gang.
Stek dem på en medium + sterk steketakke eller i en tørr teflonpanne.
Legg dem under en et par håndklær mens du steker resten. Kondensen under håndklærne vil holde lefsene saftige og myke til du smører dem.
Smør dem mens dem enda er varme med litt meierismør, sukker og kanel. Rull sammen og NYT deilige potetlefser.
Disse potetlefsene er like gode å bruke til pølse med lompe eller til rakfisk og lignende.
Screenshot_20171213-215735
TA EN POTET 🙂

Facebooktwittermail


SARAH BERNHARDT i langpanne

Sarah Bernhardt var en vakker fransk skuespillerinne på 1800-tallet. Eksentrisk, forførende, dekadent og fristende.
Akkurat som denne kaken som er oppkalt etter henne.
Om det var slik med henne vites ikke,, men en bit av denne kaken e ALDRI nok 😉
Og derfor e denne oppskrifta i langpanne genial. For her blir det mange hærlige biter. Også e den superenkel og lage.
10704110_10154901260810253_7890076327283177724_n

INGREDIENSER:

Mandelbunn:

400 g mandler
400 g sukker
4 ts bakepulver
6 eggehviter

Sjokoladekrem:

250 g smør
200 g melis
6 eggeplommer
2 barneskjeer kakao
2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:

200 g kokesjokolade
2 ss smør

FREMGANGSMÅTE:

Mal mandlene og bland med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive.
Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend i mandlene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30×40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Dra så kaken forsiktig over på en rist (eller la kaken bli i langpannen hvis du har plass til å sette hele pannen i kjøleskapet).

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis.
Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem.
Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.
Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag.
Renskjær eventuelt kantene på kaken. Dette e kosebitene dine 😉
Sett kaken så kjølig i et par timer.
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.
Lag eventuelt litt mønster i sjokoladen med en gaffel. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv.
Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade (eller fra bakepapiret hvis du allerede har tatt kaken ut av langpannen).
Snapchat-3641992656363697222

Oppskrift fra Det Søte Liv 🙂

Facebooktwittermail


SJOKOLADEPAI MED SALT KARAMELL & NØTTER

Denne syndige hærligheta fant æ på en videosnutt som dukka opp på Facebookveggen min. 3
Æ var bære nødt te å klikk på den da æ så bildet av den deilige sjokoladepaien med salt karamel og nøtter 😀
Og med litt tålmodighet, oversettelse og justeringer har æ prøvd mæ frem til denne oppskrifta:

INGREDIENSER BUNN:

* kopp = 1 vanlig kaffekrus

– 1 kopp Schar C-mix mel
– 1/2 kopp mandelmel
– 1/4 kopp kakaopulver
– 1/4 ts salt
– 1/4 kopp sukker
– 110 gr romptemperert meierismør i biter.
– 1 egg
– 1 ss vaniljeekstrakt
– 2 ss isvann
12

FREMGANGSMÅTE:

Røres sammen Schàr mel, mandelmel, kakaopulver, salt og sukker.
11
10
Kna det romtempererte smøret inn.
Rør inn egg, vaniljeekstrakt og vann. Bland GODT.

Kna alt sammen og putt deigen i klingfilm. Legg deigen i kjøleskapet 1 time for at den skal sette seg.9
Ta ut deigen og klem den litt flat. Ha så klingfilm over deigen slik at kjevlen ikke fester seg på deigen.
8
Kjevle den så ut til størrelse slik at den passer i paiformen + 2-3cm til kantene.
Legg forsiktig deigen over paiformen slik at den dekker over kantene. Press den godt ned i formen. Sett til kjøl i 30 minutter.
Prikk hull i paideigen med en gaffel og kle den med et bakepapir. Så fyller du paiformen med tørkede erter eller lignende. Stek paien i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

7
Ta ut paien og løft av bakepapiret med erter før du setter paien inn igjen og steker videre i 12-15 minutter.
La paideigen bli kald før du tar den ut av formen.
5

INGREDIENSER SALT KARAMELL MED HASSELNØTTER:

– 1 1/2 kopp sukker.
– 1/2 kopp vann.
– 1/2 kopp med kremfløte.
– 70 gr romptemperert meierismør.
– 1 ts maldonsalt.
– 100gr grovhakkede hasselnøtter (eller peanøtter)

FREMGANGSMÅTE:

Ha sukker og vann i en kasserolle. IKKE rør i karamellen!! La dette koke forsiktig inn til karamellen får gyllenbrun farge.
4
Ta kasserollen av pannen og tilsett kremfløte.
Sett kasserollen tilbake på platen og vend fløten inn med etpar visp og la det koke ca 2 minutter til før du tar kasserollen av platen igjen og tilsetter meierismør.
Rør dette inn og tilsett maldonsalt.
La karamellen kjøle 10-15 minutter før du tilsetter nøttene.
Så heller du karamellen over paidegen.
Sett så karamellpaien i kjøleskapet i minst 4 timer.
3

INGREDIENSER SJOKOLADETREKK:

– 1 kopp kremfløte
– 300 gr mørk kokesjokolade av god kvalitet.

FREMGANGSMÅTE:

Varm kremfløten forsiktig opp til kokepunktet mens du rører hele tiden. Ta kasserollen kjapt av platen og hell fløten over sjokoladen som du har knekt opp i grove biter.
La det stå et lite minutt før du rører sjokoladen inn i fløten. La den kjøle ca 10 minutter før sjokoladefyllet helles over karamellpaien og smøres pent utover.
Sett så paien til kjøling i nye 2 timer.
Pynt med maldonsalt før servering.
2

NYT DIN HIMMELSKE KARAMELLPAI MED SJOKOLADETREKK OG MALDONSALT 🙂
1

Men ikke skyld på mæ for litt Xtra JULEPONDUS  😉

Facebooktwittermail


TILSLØRTER PEPPERMENN

Min versjon av tilslørte bondepiker. Sprø rester av pepperkakercrumble bygd lag på lag med krem og eplemos.
Perfekt som en skikkelig deilig juledessert 🙂 🙂
Snapchat-621389213087248740 – Kopi

INGREDIENSER :

Eplemos:
– 3 friske epler
– 1/2 dl sukker
– 1/4 dl vann

Pepperkakecrumble:
– 2 dl knuste pepperkaker/nøtter
– 2 ss meierismør
– 1/4 ts kanel

Krem:
– 2 dl kremfløte
– 1 ts vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE:

Smelt smør i en kasserolle. Tilsett di knuste pepperkakene og kanel. Varm nå opp på medium sterk varme og rør hele tiden. Det skal frese godt, men ikke svi seg. La det putre i 5-6 minutter. Ta kasserollen av platen og hell blandingen over på et bakepapirkledd stekebrett. Massen kan være litt seig enda. Men den blir sprø så snart den har fått kjølt seg.

Skrell og kutt eplene i jevne fine biter. Ta bort kjernehuset. Ha eplene i en kasserolle med sukkeret og vann. La det småkoke til eplene e blitt møre og massen litt seig. IKKE mos alt. Æ syns det e godt at man kjenner eplebitene.

Visp sammen fløte med vaniljsukkeret til en deilig vaniljekrem.

Så e det bare å finne et passe høyt og stilig glass så du bygger lag på lag i. Æ begynne og avslutte alltid med crumblen 🙂 🙂

Facebooktwittermail