Monthly archives: september, 2017

Snapchat-2017881872

Taqueros Taco & Tequila serverer fantastisk mexicansk streetfood & margaritas!!

Taqueros_fasade2-e1499107080560-1366x955
Etter å ha hørt rykter om sombrerosteming med hot tacos og leskende margaritas på Lademoen måtte Cøliakikokken ta turen for å sjekke ka dette kunne være. Og mens vi tok beina fatt gjennom Trondheim sentrum, forbi Solsiden og mot Lademoen slo det mæ litt… Lademoen e litt Trondheims svar på Grunerløkka i Oslo :) Det e noe med bebyggelsen, folket, miljøet, parken og stemningen som minne mæ litt om Grunerløkka. Denne siden av Trondheim har vært litt forlatt og glemt av utelivsbransjen.
Men det skjer ting her… og Taqueros blir mitt første besøk da.
Allerede utenfor blir vi møtt av en usedvanlig hyggelig og imøtekommende servitør. Med et stort smil, passe uhøytidelig og knakende trivelig 😀
Vi ringte på forhånd og fikk vite at det var fullt.. midt i uka. DET e et godt tegn det!! :) Vi ble istedet tilbydd et barbord med vinduet. Det takka vi ja til. Og e faktisk kjempegla for bordvalget. For her fikk vi sitte å se på det yrende livet. Det var da Grunerløkkafølelsen kom 😀
Folk suste forbi på skateboard, etpar hipsters med skjegg og med oppbretta dongeri og caps, gamle ærverdige sykler, en gammel cadillac, par spankulerte hånd i hånd, både gutter og jenter og jenter og jenter. Et urbant tilbaketrukkent liv på skråsiden av Trondheim. Et hærlig syn 😀

Så til grunnen for at vi egentlig kom…. MAT & DRIKKE… og her e det taco, tequila og margaritas som lyse opp menyen :)
Og prinsippet e like enkelt som det e genialt. Det handle om tortillas med diverse tilbehør man kan velge ut fra smak og lyst.
Får litt sånn streetfoodfeeling av menyen. Ikke uendelig mange forskjellige typer, men noen få knallgode!
Det beste med ekte mexicansk mat e jo at tacoene blir servert på maistortillas som e GLUTENFRIE 😀 Så her kan vi trygt hugge innpå med alle tacos som blir servert med maistortillas. Så med få unntak på menyen, kan vi spise nesten alt her :)
Vi bestilte hver vår margarita med tinnvedsmak mens vi venta på maten. Har du ikke prøvd det før så vet du korr du må dra… NÅ 😀
For den smakte himmelsk… leskende, skarp og fruktig. Servert med chillisalt på glasset. Det ble raskt bestilt 2 til…. 😉
Så kom tacoene 😀
Snapchat-2017881872
Den ene varianten fylt med revet svin i anchosaus og med ananassalsa… deilig og saftig svinekjøtt med en mild og god ananassalsa.
Eneste æ har å påpeke her e at æ savna litt salt i kjøttet. Men det smakte knallgodt fordeom :)
Den andre varianten var med marinert storfekjøtt som var stekt til perfeksjon med en rød kjerne, mørt og saftig. Servert med en sylta rødløk, granateple og en salsa roja ut av en anna verden…. det VAR så godt!! FOODPORN 😀 😀
Sku gitt mye for oppskrifta på den salsa rojaen. Det e en salsa basert på forskjellige typer chilli, urter, sukker, olje, tomater lime m.m. som kokt og blendet. En fantastisk smaksbombe!! :)
20170915_200808
Snapchat-1288711670
Så tacoen med storfekjøtt var så god at vi rett og slett bestilte en porsjon til… pluss litt mer margarita 😉
Vi avslutta måltidet med en hærlig margaritaostekake som gledelig nok også var glutenfri. En perfekt frisk og søt avslultning på et deilig måltid.
Så har du lyst på skikkelig god taco i Trondheim by, så tar du turen innom Taqueros!! Æ love dæ at fredagstacoen hjemme blir litt kjedeligere etterpå. Kanskje blir du inspirert til å prøve litt nye varianter hjemme… eller kanskje ses vi på Lademoen te nån margaritas og taco?? For æ kommer hit igjen… og IGJEN 😀 😀

Cøliakikokken ruller terningen til en svært sterk:
5

Gracias por la comida 😀





facebooktwittermail


20170920_133627

KNEKKEBRØD er så godt… det kiler i magan :D

Knekkebrød er så godt…. det kiler i magan 😀

Disse deilige og sprø knekkebrødene e utrolig enkle å lage og proppet full av sunn energi!!
Også smaker di helt fantastisk :) :)
Æ har regnet ut stykkpris på knekkebrødene: 1,30kr !!
DET e billigere enn dem du kjøper i butikken 😀
20170920_133627r regnet ut stykkpris på knekkebrødene: 1,30kr !!
DET e billigere enn dem du kjøper i butikken 😀

INGREDIENSER:

– 1 dl rapsolje
– 8 dl lunka vann
– 2 dl gresskarkjerner
– 2 dl solsikkekjerner
– 4 dl glutenfrie havregryn
– 2 dl sesamfrø
– 1 dl linfrø
– 4-5 dl Semper fibermix.
Bland ingrediensene godt og la dem svelle i 10 minutter.

Deretter tilsetter du:
– 1 ts maldonsalt
– 1 1/2 ts bakepulver
– 2 ss honning
6
20170713_134814
GJØREMÅTE:

Røren skal ha grøtkonsistens.
Snapchat-1476130797
Fordeles tynt på papirkledde stekeovnsplater.
Snapchat-1148256139
Stekes i varmluftsovn på 180 °C i 15 min før du tar dem ut og ruter dem i ønsket størrelse med en pizzaskjærer.
Snapchat-994458112
Deretter stekes knekkebrødene videre i 30-35 min.
Følg med underveis, de skal være sprø og litt brune når de er ferdige.
Denne oppskrifta rekker til mellom 50-60 knekkebrød, litt avhengig hvor store du kutter dem.
Avkjøles på rist. ( gjerne på rist i stekeovnen med stekeovnsdøra på gløtt i restvarmen)
20170920_133854 20170920_133823
Oppbevares i tett boks. Da e knekkebrødene holdbar i minst 3-4 uker…. om du ikke har spist dem opp da 😉

facebooktwittermail