Denne browniesoppskrifta vil få alle sjokoladeelskere i ekstase!!
Og med deilig peanøttsmør og sjokoladeganache på toppen.. du vil tenk SNICKERS 😀
Den e utrolig lett å lage. Det eneste den kreve e litt tålmodighet og viljestyrke te å ikke prøvesmak før den e ferdig.
Æ har baka browniesen min med demerarasukker. Det e et gyllent brunt rørsukker som har litt smak av karamell over sæ. Anbefale å prøve det. Men det går fint å bruke vanlig sukker og.
Vær også nøye med å finne dæ en mørk god sjokolade. Det e jo tross alt ei sjokoladekake… og da spare vi vel ikke på nettopp sjokoladen?? :)

BROWNIESBUNN:

200 gr mørk sjokolade, 70% kakao
200 gr smør
4 stk egg
3 dl demerarasukker (kan bruke vanlig hvitt sukker)
4 dl schar C-mix
2 ss kakao
1 ts bakepulver
2 dl grovhakkede valnøtter
Her kan du bruke di nøttene du selv liker. Og/eller sjokoladebiter.
Æ brukte 1 dl valnøtter og 1 dl M&M`s denne gangen… supergodt og gøye farger.

– Forvarm ovnen til 150 grader.
– Start med å grovhakke sjokoladen.
– Smelt så smøret i en kjele. Dra kasserollen til side og rør inn grovhakkede biter av kokesjokoladen.
– Pisk egg og sukker luftig i en bolle. Vend så sjokoladen og smøret inn.
– Sikt inn mel, kakao og vaniljesukkeret. Hell inn di grovhakkede nøttene og vend alt sammen.
– Kle ei lita langpanne (ca 25 x 35 cm) med bakepapir. Hell så røren over og stryk den jevnt utover.
– Stekes i ca 35 minutter midt i ovnen. Ta ut brownien å la den avkjøle seg.
20170630_12065120170630_120725Snapchat-1647512818
20170630_12225320170630_141321

PEANØTTKREM:

350 gr peanøttsmør
50 gr romtemperert smør
5 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt (eller 5 ts vaniljesukker)
2 ss melk

– Pisk peanøttsmør og smør. Viktig at smøret er romptemperert. Tilsett melis, vaniljeekstrakt og melk. Pisk alt til en luftig smørkrem.
– Smør kremen over browniesbunnen og sett den inn i kjøleskapet etpar timer.
20170630_14130120170630_142655

SJOKOLADEGANACHE:

100 gr melkesjokolade
100 gr kokesjokolade
1,5 dl matfløte
1 god klype maldonsalt

– Hell fløten i en liten kasserolle og varm opp til like under kokepunktet. Ta av kasserollen og vend inn di grovhakkede sjokoladebitene.
– Tilsett maldonsaltet og vend sammen. Avkjøl ganachen til den tykner bittelitt. Akkurat passe slik at du kan helle den over brownien og smøre den pent utover.
20170630_14264820170630_145234
– Sett så Buckeye Brownien din i kjøleskapet igjen.. minst etpar timer. Og hold klåfingran og søtmunn unna litt til. Det e verd ventinga… Æ LOVE 😉
Snapchat-1531565593
20170630_21173320170630_211727
20170703_17173820170703_171651

facebooktwittermail