Monthly archives: februar, 2016

GLUTENFRIE ENERGIBARER

Hjemmelagede glutenfrie Energibarer proppet full av sunn energi!!! 😀
Perfekt å ta med i sekken på påskefjellet eller før ei god trening.
Med sunne ingredienser som gojibær, mandler, kokos, linfrø, dadler og ørlite salt blir dem saftige og smakfulle også 🙂 🙂

INGREDIENSER:

– 250 gr dadler
– 150 gr mandler
– 50 gr gojibær
– 30 gr kokos
– 20 gr linfrø
– 5 gr maldonsalt
Snapchat-5249138282395454101

FREMGANGSMÅTE:

Sørg for at du har noen saftige ferske dadler. Skjær ut stenene.
Snapchat-7023302272023622257
Ha så alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en passe fin masse. Men det ska være litt tygg i.
Mulig at det kan henge seg litt opp i maskinen. Men bare å åpne og justere litt før du mixer videre.
Snapchat-7748951590241902746
Dette syns æ e passe fin konsistens så det blir litt tygg i barene.
Snapchat-5336758558264539109
Kutt dem opp i 50 grams biter og pakk dem inn i plastfolie. Oppbevares i frys eller kjøleskap.
Masse deilig energi til påsketuren eller før ei god treningsøkt 🙂 🙂

NÆRINGSINNHOLD:

Energi   pr          500 gr:                  Energi pr 100 gr:

Kcal                    2061,5                          412,0
Fett                        97,5 gr                        19,5 gr
Karbohydrater     160,0 gr                         32,0 gr
Protein                  75,5 gr                          15,1 gr
Kostfiber               44,5 gr                            8,1 gr

Facebooktwittermail


CHOCOLATE NUT HAVRECOOKIES

Deilige søte havrekjeks med et iskaldt glass melk eller en varm kopp kaffe…. DET e ikke feil 😀
Disse kjeksene av hjemmelaget havremel, fyllt med deilige sprø hasselnøtter og mørk sjokolade… toppet med havsalt….. NAMM 😀 😀
Snapchat-7766223175672351731
INGREDIENSER:

– 150 gr Schâr C-mix
– 100 gr havregryn
– 100 gr hasselnøtter
– 120 gr kaldt smør
– 1,5 ts bakepulver
– 8 ts bakekakao
– 18 ss råsukker/brunsukker
– 2 egg
– 1/2 ts maldonsalt
– 10 ss vann
– 100 gr sjokoladeknapper eller mørk kokesjokolade i grove biter
Snapchat-5676190359749632582
FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 175gr uten varmluft.
Kjør havregrynen 10 sekunder i en foodprosessor til du får grovmalt mel.
Kutt smøret i små terninger. Kna havregryn og mel sammen med kaldt smør.
Tilsett så resten av ingrediensene og rør det til en jevn røre.
Snapchat-3541992720323930020
Bruk en spiseskje og form til passe store og jevne klatter på et bakepapirkledd stekebrett. Pass på å ha god avstand mellom cookisene dine, for dem sklir litt ut. Ca 12 kjeks pr brett.
Oppskriften holder til ca 40 kjeks.
Snapchat-6478445963891426293
Stekes i ovn 15-18 minutter.

Viktig å ta kjeksene forsiktig ut av ovn.
Strø over litt knust maldonsalt på kjeksene dine. Dette setter en utrolig god piff og fremhever sjokoladesmaken 😀
Skli dem over på en rist og la dem ligge å tørke minst 1 time. Gjerne over natten hvis du klare å holde søtfingrene unna 😉
Snapchat-1717970601757248435
Snapchat-6394887854884007575
Snapchat-6070422569773515238
Oppbevares i en tørr og tett boks.

Facebooktwittermail