Monthly archives: januar, 2016

20160128_233711

FOCACCIA

En deilig nystekt focaccia e aldri feil 😀 Så da måtte æ lage min glutenfrie versjon av den.
Godt til alt… gryterett, lasagne, suppe, tapas, mousaka, salat… you name it.
Æ syns den e nydelig bare å dyppe i en Xtra god olivenolje og balsamicosyrup, litt parmesanost også ei deilig flaske italiensk rødvin. DET e sofakosen sin det 😉
20160128_233845
INGREDIENSER:

– 500 gr Semper fin mix (eller Schâr B-mix)
– 5 dl fingervarmt vann (IKKE over 37 grader!!)
– 1 ss fiberhusk
– 6-7 ss god olivenolje
– 1 ts maldonsalt
– 1 ts sukker
– 1 pk fersk gjær
– 6-8 grovkutta soltørkede tomater
– 3-4 ss grovkutta fersk rosmarin
20160128_185635
+ god olivenolje, litt nykvernet pepper, maldonsalt og rosmarin til topping etter den e ferdigstekt.

FREMGANGSMÅTE:

Ha vann, sukker, gjær og fiberhusk i en bakebolle. Rør det godt sammen og la det stå å svelle i 4-5 minutter.
Ha så i mel, salt, soltørkede tomater og rosmarin. Æ brukte en tresleiv for å røre deigen sammen. Deigen ska være veldig løs og klebrig. Så bruk engangshansker om du skal ta i den med hendene. Men med ei tresleiv e det faktisk ikke behov for det. Og deigen trenger ikke kjøres i en kjøkkenmaskin. Det e nok å røre og elte den godt sammen med tresleiven i 4-5 minutter. Da beholder du mye av luften i deigen, og resultatet for en luftig focaccia e garantert :)
Når du har rørt sammen deigen din, ha plastfolie og la den stå til heving i ca. 30 minutter. Deigen vil doble seg og vel så det nå.
20160128_200945
Sett stekeovnen på 225 grader uten varmluft.

Kle et stekebrett med bakepapir og drysle olivenolje over det. Hell deigen over bakepapiret og bruk tresleiva til å fordele deigen utover. Sørg for å dytte små groper i deigen og at den ellers e jevnt fordelt.
Nå heller du over godt med olivenolje og krydrer med pepper, maldonsalt og rosmarin. Litt finkutta fersk hvitløk kan også has på om du vil.
20160128_201457
La deigen etterheve i 10 små minutter bare for å få satt den. Stek den midt i ovene i ca 25 minutter. Følg med den siste tiden. Æ tar min focaccia ut akkurat når den begynner å bli gyldenbrun som på bildene. Da får æ sprø skorpe og gjennomstekt og luftig focaccia.
La den hvile 15-20 minutter før du skjære den opp i passe fine biter. Drysle gjerne litt maldonsalt og olivenolje like før servering.
20160128_21015720160128_233845
Du kan fint fryse ned focacciaen om du ikke spiser opp hele. Æ bruke porsjonsfryse dem i poser. Tar dem opp. Pakker dem inn i et våtvridd bakepapir og varme dem i stekeovnen på 200 grader i 10-12 minutter. Da blir dem nesten som nystekte igjen.
Og det våtvridde bakepapiret rundt gjør dem sprø på utsiden og saftig inni :)
20160128_233845

facebooktwittermail


Snapchat-8587952945930674304 – Kopi

EPLECHIPS – supersunn TV-snacks

Regner med det e flere enn mæ der ute som har litt vektjusteringer etter jula?? 😉
Men når man e glad i snacks og søtsaker, så e det ikke så lett….

EPLECHIPS e løsningen 😀 😀
Supersunne og crispy eplechips som kun består av eple, kanel og litt tålmodighet. For alt du trenger e epler og kanel.

INGREDIENSER:

– 4 epler ( rekker til ei stor skål med eplechips)
– 1 ts kanel
20160114_202828
FREMGANGSMÅTE:

Sett ovnen på 100 grader med varmluft. Gjør klar 3 stekebrett med bakepapir på.
Vask og skyll eplene godt.
Hvis du har en mandolin så e øyeblikket å bruk den kommet. Æ stilte min inn på «løvtynn». Æ drar kun ut stilken. Trenger ikke ta ut kjernehuset. Så e det bære å kutte opp eplene. Men for all del… VÆR FORSIKTIG MED FINGERTUPPENE!! :O
Har du ikke mandolin… kvess kniven og skjær så tynne skiver du klarer. Popp ut frøene.
Fordel epleskivene utover stekebrettene. Dryss over kanel.
Sett inn alle stekebrettene i ovnen. Pga varmluften blir varmen fordelt så dem ska bli jevnt tørket/stekt.
20160114_203913
Etter 1 time tar æ ut brettene og snur alle epleskivene. Putter dem inn igjen og lar dem stå 1 time til før dem e ferdige.
Ta ut stekebrettene og snu alle epleskivene før du lar dem ligge å tørke i romptemperatur en liten halvtime.
Snapchat-5101244686718009688
Vipps så har du knasende sprø og deilige eplechips. Hell dem i en skål og innta sofaen med snacksskåla di med GOD samvittighet 😀
Holder seg fint i skåla noen dager. Eventuelt oppbevar dem i en lufttett boks.

facebooktwittermail


Snapchat-5644843593008596923 – Kopi

GLUTENFRIE VÅRRULLER

Kjempesunne – Kjempebillige – Kjempeenkle !!! 😀

Disse deilige vårrullene må du prøve. Du kan egentlig fylle dem med ka du vil. Æ har valgt kjøttdeig i mine. Også har æ dytta dem full av masse deilig smak og grønnsaker. Og for å gjøre dem ekstra sunne, har æ stekt dem i stekeovn på varmluft uten noen form for fett. Bruk dem til middag, forrett, kvelds eller helgesnacks. Kan også fryses og stekes etter du har tint dem.

INGREDISENSER:

– 400 gr kjøttdeig
– 3 gulrøtter
– 1/4 hodekål
– 1 løk
– 4 fedd hvitløk
– 4 små eller en stor chilli
– 1 ss fiskesaus
– 2 ss soyasaus
– 1 ts sukker
– 1 ts pepper
– 2 ts salt
– 1 ts ingefær
– 1 ts koriander
– 50 gr grovhakkede peanøtter
– 10 ark rispapir. (fås kjøpt i asiatbutikker. Dem ligger i hylla for tørrvarer. Ikke av dem fryste.)
20160114_162557
FREMGANGSMÅTE:

Æ bruke grønnsakskutteren på en foodprosessor for å kutte opp grønnsakene fort og grovt. Har du ikke det så kan du fint strimle opp grønnsakene i strimler.
20160114_165020
Fres så kjøttdeigen i panna med litt olje. Når kjøttet har fått lett bruning tilsetter du sukker, soyasaus, salt & pepper og lar det frese på full guffe i 2-3 minutter. Vil ha kjøttet godt karamellisert.
20160114_165721
Så tilsetter du grønnsaker, nøtter og alt krydret og lar det putre 4-5 minutter på medium varme. Ta pannen av platen og la det kjølne litt.
20160114_175300
Sett stekeovnen på 200 grader med varmluft.

Ta frem 10 ark med rispapir og følg anvisningen på pakken. Legg dem i bløt før du legger rispapiret ut på benken. Ha så på 2 gode spiseskjeer med fyll på hvert ark. Rull, brett og rull sammen. Du trenger ikke egg eller noe for å feste kantene.
springroll_steps
Disse vårrullene kan spises rå siden fyllet er stekt. Kjempegode sånn også :)
Snapchat-7977256469174322727
Legg vårrullene på et stekebrett med bakepapir på. Det trengs ikke noe olje over rullene før du putter dem i ovnen.
Stek dem i 15-20 minutter. Til du ser dem begynner å bli gyldne og får lett bruning.

Nå kan du nyte dine hjemmelagde og deilige vårruller. Spis dem gjerne bare slik som dem er. For dem e proppfull av masse deilig smak :)
Snapchat-5644843593008596923 – Kopi
Eller du kan nyte dem med sweet chillisaus, kokt jasminris og en crispy salat av finsnitta hodekål og gulrot.
Soyasaus og sataysaus e også kjempegodt til.

Nammm 😀

facebooktwittermail


11222679_1616223538592747_2009998603624513900_n

ISTANBUL – en smak av Tyrkia!!

I min andre anmeldelse av spiseplasser i Trondheim tok æ turen innom Istanbul Dûner Chef. Æ har gått forbi denne plassen flere ganger i Olav Trygvassons gate, og tittet inn vinduet mens æ har stått på bussholdeplassen like utenfor.
20160115_204612
Gjennom vinduet kan man se rett inn på kjøkkenet der dem står og tilbereder maten. Det ser meget rent og ryddig ut.
Og i jungelen av italienske spiseplasser drevet av tyrkere slo navnet mæ…. Istanbul. Fins det virkelig tyrkere som serverer ekte tyrkisk mat i Trondheim??
Nysgjerrigheten gjorde at æ bestemte mæ for å gi Istanbul et besøk. Æ har vært 3 ganger på ferie i Tyrkia og spist hærlig tyrkisk mat. Deilige smaker laget på gode og friske rådvarer.

Så denne fredagen tok æ turen. Det var bitende kaldt med 13 isende minus ute. Idet æ åpna døra ble æ møtt av hærlige dufter fra kjøkkenet. Og i det lille lokalet e det gjennomført tyrkisk stil.

Etter å ha presentert mæ og lagt inn bestilling på glutenfri kebab i pita og Adana kebab setter æ mæ ned og venter spent.
På det lille og åpne kjøkkenet kan æ følge med på kokkene som jobber i stort tempo. Det er tidlig på kvelden, men allerede godt fylt opp i lokalet. God stemning og fornøyde gjester.

Så kommer maten min på bordet servert med en yoghurtdrikk som hete Ayran. Det blir stille. Æ får matro til å prøve ut alle hærlighetene som står foran mæ. At man spiser med øyan er det ingen tvil om. Og her får øyan mat i hærlige og friske farger.
Ingenting av maten er dynget ned i tunge sauser e.l. Her er det hjemmelagd tilbehør med diverse grønnsaker som smaker HELT fantastisk.  Dippene er tzatziki som er laget på yoghurt, hummus som er laget på kikerter, ezme som e marinerte og hotte grønnsaker og piyaz som er fantastisk smakfulle bønner.
20160115_19350420160115_193521
Æ tar en stor bit av lammespydet og smaker til med de forskjellige dipsausene. Roen senker sæ og på 20 minutter får æ følelsen av å komme fra 13 iskalde minus til å sitte i 30 varme plussgrader en plass i Tyrkia. Snakk om smaksbomber!! :)
Dem kommer høflig å spør mæ om det smaker… i fare for å ta helt av på stedet nikke æ hyggelig og fornøyd.
Lammespydet er pakket med masse deilig smak, og med de forskjellige dipsausene til er det nye smaker for hver bit æ tar.
Sånn helt seriøst… dette smaker FANTASTISK!!
20160115_193719
I fare for å spise mæ stappmett før æ har smakt på lammekebaben må æ legge igjen litt på tallerken.
Kebaben står ikke tilbake for noe den heller. Her kjenne æ at det er brukt ekte lammekjøtt. Og ikke farsekjøtt som endel andre her i byen bruker. Her har dem selv kvernet og laget til kjøttet. Og det kjennes på smaken. Det glutenfrie pitabrødet er fylt med masse kjøtt og friske grønnsaker. Uansett  korr mett æ begynner å bli, får æ en følelse av å ikke vær så tungt mett. Rett og slett for maten ikke tynges ned i sauser eller fett. Alt blir laget på kulegrill.

Og for oss med cøliaki så kan æ trygt anbefale denne plassen. Det skinner gjennom at det er rent og ryddig. Og æ ser fort at kokkene er nøye med håndtering av allergier når dem lager maten. Det blir brukt egen kniv og fjøl til mæ. Æ ble litt redd angående chipsen i frityren. Men æ blir forklart at dem friterer KUN chips, så det er helt trygt å spise den og.
12027508_1657471557801278_3291966261932632529_n
Det er nesten i fortvilelse æ kjenne at æ e stapp mett. For dette vil æ ha mer av. Idet bordet blir ryddet kommer det raskt en varm kopp med deilig tyrkisk te bare for å toppe det gjennomførte tyrkiske måltidet :)

Endelig en spiseplass drevet av tyrkere som stolt serverer ekte tyrkisk mat. Og uten å fornærme noen… æ håpe flere av dem som driver spiseplasser i Norge med alle mulige slags italienske navn, tar turen innom Istanbul for å se hvordan dem KAN gjøre det. Og ikke minst så håpe æ at folket i Trondheim vet å benytte sæ av dette tilbudet.
Det er ialfall stor fare for at dere møte på mæ der da :)

Så æ kan nok ikke gjør annet enn å rulle terningen til en solid og fortjent:
6

facebooktwittermail


Snapchat-7459814621307180744

2-retters HELGEMENY

Tips til en deilig 2-retters helgemeny som alle kan få til… å imponere sin kjære med :)
Snapchat-2317901015424335707Snapchat-621389213087248740 – Kopi
HOVEDRETT:
– Helstekt indrefilet av svin med ovnsbakte grønnsaker og epler. Servert med en deilig appelsinsaus.
DESSERT:
– Tilslørte peppermenn. Min versjon av tilslørte bondepiker. Sprø rester av pepperkakercrumble bygd lag på lag med krem og eplemos.

Oppskriften er tenkt til 2 personer.

INGREDIENSER HOVEDRETT:

– 400 gr indrefilèt av svin
– 400 gr småpoteter (eventuelt mandelpotet)
– 200 gr gulrot
– 2 epler
– 1 purreløk
– 2 løk
– 6 fedd hvitløk
– friske urter (timian eller rosmarin)
– olivenolje
– salt & pepper
– saften av 4 store appelsiner (ca 3 dl)
– 2 ss smør
– 1 sjalottløk
– 1 ss balsamicoeddik
– 1/2 terning grønnsaksbuljong

FREMGANGSMÅTE:

Skru ovnen på 225 grader.
Kle en langpanne med aluminiumsfolie. Potetene skyller du og bruker dem hele. Løk, purre, hvitløk, gulrot og epler kutter du i grove biter og fordeler i langpannen. Dryss over urter og salt & pepper før du heller godt med olivenolje over. Ta et godt tak med hendene og masser inn grønnsakene før du setter dette inn i ovnen på midterste rille. Skru ovnen ned til 200 grader.
Snapchat-711399800980644220

Legg svinefileten på ei skjærefjøl. Masser den inn med olje. Så drysser du urter og salt & pepper inn på den delen av fjøla som svinefileten ikke ligger på. Rull fileten over urtene nå. Litt frem og tilbake til fileten har sugd til sæ alt.

Sett på ei stekepanne med en god klatt smør og litt olje i. Ha etpar fedd med hvitløk i panna og varm opp til smøret e nøttebrunt.
Ha så svinefileten i panna og brun den raskt på alle sider. Putt et steketermometer inn midt i kjøttet før du setter det inn sammen med grønnsakene i ovnen. La kjøttet steke til ca 70 grader for en rosa men passe gjennomstekt kjerne. Ta ut kjøttet og la det hvile i cirka 10 minutter.

Nå kan du sette opp stekeovnen til 230 grader den siste tiden av grønnsakene mens du venter på at kjøttet har hvilt.
Totalt stekte æ grønnsakene i 45-50 minutter i ovnen.
Snapchat-6213947393554872846
Klem ut saften av appelsinene. Til du får ca 3 dl.
Kutt opp sjalottløken i små biter og surr den gylden i en kasserolle med litt olje i. Tilsett appelsinjuicen, 1/2 grønnsaksbuljongterning og balsamicoeddiken. Kok opp og la det fosskoke i ca 20 minutter. Ta så kasserollen av platen og rør inn 2 ss med kjøleskapkaldt smør. Det kalde smøret vil nå tykne sausen din. Du må ikke sette den på varmen igjen nå. Sausen må serveres straks.
Snapchat-8719924171063607943

Snapchat-5968598902325565344
Skjær nå kjøttet i pene biter og anrett alt på tallerken til dæ og din kjære 😉
Snapchat-2317901015424335707

INGREDIENSER DESSERT:

Eplemos:
– 3 friske epler
– 1/2 dl sukker
– 1/4 dl vann

Pepperkakecrumble:
– 2 dl knuste pepperkaker/nøtter
– 2 ss meierismør
– 1/4 ts kanel

Krem:
– 2 dl kremfløte
– 1 ts vaniljesukker

FREMGANGSMÅTE:

Smelt smør i en kasserolle. Tilsett di knuste pepperkakene og kanel. Varm nå opp på medium sterk varme og rør hele tiden. Det skal frese godt, men ikke svi seg. La det putre i 5-6 minutter. Ta kasserollen av platen og hell blandingen over i en bolle. Massen kan være litt seig enda. Men den blir sprø så snart den har fått kjølt seg.

Skrell og kutt eplene i jevne fine biter. Ta bort kjernehuset. Ha eplene i en kasserolle med sukkeret og vann. La det småkoke til eplene e blitt møre og massen litt seig. IKKE mos alt. Æ syns det e godt at man kjenner eplebitene.

Visp sammen fløte med vaniljsukkeret til en deilig vaniljekrem.

Så e det bare å finne et passe høyt og stilig glass så du bygger lag på lag i. Æ begynne og avslutte alltid med crumblen :)Snapchat-621389213087248740 – Kopi

Nyt nå deres tilslørte peppermenn med et friskt og iskaldt glass prosecco eller en rykende varm kopp med sterk kaffe.

Håpe denne oppskriften kan gi inspirasjon til en smakfull og romantisk aften for dæ og din kjære 😉

Ha en fantastisk kveld 😀

facebooktwittermail


Snapchat-7311607713989814194

OMELETTMUFFINS

Hvis du ikke har prøvd å lage omelettmuffins, så må du prøve disse.
Dem e fantastisk gode. Masse smak og deilige og luftige.
Perfekt både som frokost, lunsj, i matpakken, turmat eller til kvelds :)
Og du putter akkurat ka DU like i dem. Æ har laget mine vegetar da æ prøve å ha 1-2 daga i uka holde mæ 100% vegetar.
Bra for kroppen og bra for dyra :)

INGREDIENSER:

– 6 egg
– 1/2 ts bakepulver
– noen brokkolitopper
– 1/4 paprika
– 1/4 purreløk
– 1 stor boks skivet champignon eller 4 store ferske champignon i skiver.
– 1 fersk mozzarella ( eller 100 gr av din favorittost)
– 6 ss melk
– krydderia (æ brukte hvitløk, timian, salt/pepper, paprikapulver

FREMGANGSMÅTE:

Sett stekeovnen på 200 grader.
Fres brokkolitopper og champignon i stekepanne med litt olje og alle krydderiene.

Kutt purre og paprika i små terninger. Skjær osten i små biter.
Pisk egg, melk og bakepulver sammen.
Smør muffinsformen godt inn med smør eller olje. Til denne oppskriften bruke æ ei muffinsform for 6 store muffins. Bruke du andre størrelser må du justere steketiden litt. Ha først grønnsakene og ostebitene i formen. Så heller du eggeblandingen over.
Snapchat-8914625891964091842Snapchat-7336882506329669063
Putt så formen inn stekeovnen på midterste rille. Stekes i 20-25 minutter. Til osten blir gyllen og omelettmuffinsene dine har hevet seg høye og luftige.
La dem kjøle litt før du forsiktig dytter dem ut av formen.

Disse kan spises både varme, lune eller kalde. Lag en frisk salat til. En liten sprut (sukkerfri) ketchup på toppen av eggemuffinsen og dig in!! Utrolig smakfulle, lette og deilige.
Som nevnt over så kan disse nytes med god samvittighet både til frokost, lunsj eller kvelds. Eller putt dem i matpakken din eller til barna. Garantert en favortitt i matboksen til barna :)

TIPS:

Bruk samme fremgangsmåte som over. Men dropp grønnsakene. Og ha heller i masse gressløk. Når dem e ferdig serverer du dem toppa med deilige røykelaks over seg. Ser utrolig bra ut på buffeten eller frokostbordet. Røykelaks med omelettmuffins… NAMM 😀 😀

Snapchat-1133931312262893564Snapchat-4121026127093908291

facebooktwittermail


Screenshot_2016-01-06-20-26-01-1

WRAPS WRAPS… fantastiske glutenfrie wraps!

I min første anmeldelse av spisesteder her i Trondheim tok æ turen innom WRAPS WRAPS på Solsiden.
I slutten av artikkelen har æ rullet terningen for min dom over Wraps Wraps.
For dere som kommer fra, eller er litt kjent i Trondheim, ligger det på baksiden av Solsiden. I samme bygg som parkeringshuset.
Dette e et rimelig nyetablert take away-sted. Og det var to ting som slo mæ da æ kom inn… det store smilet til Eddy 😀 Og æ skjønner fort at dette e en som virkelig e glad i jobben sin og brenner for det han gjør. Eddy kommer fra Tyskland og har lang erfaring i serveringsbransjen bak seg.
Ettersom æ e svært opptatt av renhold og orden, slår det mæ mens praten går hvor utrolig ryddig og rent det er i det lille og koslige lokalet hans.
20160106_194957
Konseptet e veldig enkelt: servere smakfull og sunn mat til folket :)
Og her får du både glutenfri og vegansk mat hvis du ønsker det. Og for dem som ikke har glutenallergi har han tortillas i alle mulighe varianter.
Screenshot_2016-01-06-20-27-16-1
Æ gir han frie tøyler til å lage to smakfulle wraps med alt han måtte ønske på… bare at dem e 100% glutlenfrie.
Hans forslag blir en kyllingwrap med spicy mangosaus og en hot tacowrap.
Mens han lager wrapsene til mæ forteller han mer om konseptet. At han vil skape et sunt og smakfullt tilbud i jungelen av usunn fast food her i byen. Blant annet har han dipsauser laget av yoghurt istedet for majones. Og der andre smaksetter det meste med bare sauser har han utrolig smakfylt garnityr som gir skikkelig kick :)

Etter en kjempehyggelig prat tar æ mine to wrap med mæ hjem for grundig smaking.
20160106_205609
Det æ var mest spent på var de glutenfrie wrapsene. Her har æ smakt et utall forskjellige varianter før, med heller dårlig erfaring.
Men disse e jo supermyke og utrolig smakfulle…. HURRA 😀 😀
Kanskje æ må ta mæ en prat om hvor han kjøper disse fra… 😉
Begge wrapsene smaker utrolig godt!! Ferske og gode råvarer. I den første e det fyllt med deilige kyllingbiter, mango, ingefær, jalapenos, fetaost og masse sprø salat. Det smaker fortreffelig. Den andre med tacokjøtt smaker også utrolig godt. Og den gir et fint lite spark. Det eneste æ kanskje har å utsette her e at selve kjøttdeigen e litt for most for min del. Skulle kanskje ønske det var litt mer tygg i kjøttdeigen. Men det smakte fortreffelig! :)

Totalt sett ble dette en skikkelig opptur. Det å kunne kjøpe fast food som man kan dytte nedpå med god samvittighet var en glede. Og ikke minst vil æ for min del si at æ garantert ska på nattbesøk til Eddy når alle andre drar å kjøp sæ kebabruller, kebab i pita og hamburgere som æ ikke kan spise på nattmarunden.
Så æ oppfordre alle til å ta sæ turen innom Eddy på WRAPS WRAPS for et smakfullt måltid. En sen frokost, deilig lunsj, overtidsmat, kveldssnack eller nattmat.
Sånne tilbud som satser seriøst og leverer så god mat håpe æ Trondheim vet å benytte sæ av!!

Masse lykke til videre og Wrap it Eddy 😀 😀

Æ rulle terningen til en STERK5

facebooktwittermail


Snapchat-5653117339823758207 – Kopi

SUPERSUNNE HAVRERUNDSTYKKER på under 30 minutter

Supersunne havrerundstykker proppet med protein!
Og det beste… utrolig lett å lage og tara kun 30 minutter til du har ferdigstekte rundstykker 😀
Du setter ovnen på 180 grader ( æ justerte litt ned på tempen etter første steking). Og på 5 små minutter har du satt deigen klar.
Og 20-25 minutter i ovnen har du ferdig stekte rundstykker. Null heving :)

INGREDIENSER:

– 400 gr glutenfri havregryn
– 4 egg
– 400 gr cottage cheese
– 2 ts bakepulver
– 1 ss honning
– 1/2 ts maldonsalt
– litt sesamfrø
(eventuelt tilsett litt urter som rosmarin, timian, basilikum, hvitløk, hakkede oliven, hakkede soltørkede tomater for å lage urterundstykker som e knallgodt til ei varm suppe en sen og kald vinterkveld)

FREMGANGSMÅTE:

Sett ovnen på 180 grader med varmluft.
Kjør havregrynen i foodprosesser eller stavmixer i 8-10 sekunder så du maler den litt finere.

Ha havregrynen i en bolle. Så kjøre du resten i foodprosessoren eller stavmixeren også i 8-10 sekunder.

Bland det tørre og det våte i bollen etterpå.
Snapchat-133018522578289883
Form den til runde boller. Det ble 10 stk av denne oppskriften.
Pensle bollene med rapsolje før du strør sesamfrø over dem. Du kan erstatte sesamfrøene med litt revet ost hvis du vil synde litt.
Snapchat-6129245121053715672
Inn i ovnen på varmluft i 20-25 minutter.

Og som nevnt over.. putt litt urter og gode smaker i bolledeigen før du steker dem. Da har du fantastisk gode og supersunne porsjonsbrød til supper, salat eller gryteretter. NAMMMM med god samvittighet i januar føles Xtra godt 😀 😀
Snapchat-5653117339823758207 – Kopi

facebooktwittermail