Har du lyst på ei voksen og syndig sjokoladekake med karamellfudge fyllt med sjokolade og cognac?? 😉
Denne e superenkel å lag og smake fantastisk!! Det e lov å bli ledet inn i sjokoladesynder når det e hælg 😀
20151108_143331
20151108_14492320151108_143317
INGREDIENSER BUNN:

– 5 ss kakaopulver
– 1,5 dl schàr c-mix (eventuelt toro kakemix)
– 2 egg
– 3 dl sukker
– 2 ts vaniljesukker
(se bildet lengre ned i innlegget for hvilket vaniljesukker æ anbefaler på det sterkeste!! :) )
– 100 gr smeltet meierismør
– 4 ts cognac (kan sløyfes)

FREMGANGSMÅTE:

Sett ovnen på 175 grader.
Smelt smør og rør alle ingrediensene sammen i en bolle. Vær nøye med å jevn og fin masse uten klumper.
Smør en kakeform (24cm) og ha bakepapir i bunnen. Hell røren over i bakeformen.
Kaken stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Avkjøl kaken i formen.

INGREDIENSER KARAMELLFUDGE:

– 100 gr kokesjokolade (minimum 50% kakao)
– 1 dl sukker
– 1 dl lys syrup
– 2 dl kremfløte
– 100 gr romtemperert meierismør
– 6 ts cognac
– 2 fingerdryss maldonsalt

FREMGANGSMÅTE:

Hell fløte, sukker og syrup i en kjele. Varm forsiktig opp mens du rører hele tiden. Ta av kasserollen før du når kokepunktet.
Brekk opp sjokoladen i biter å rør inn. Tilsett cognacen.
La blandingen småkoke på svak/medium varme mens du rører forsiktig hele tiden. Ha litt tålmodighet. Det kan ta 15-20 minutter før karamellen tykner. Men pass på å ikke koke den for lenge slik at karamellen blir stein hard. Det like vi IKKE. Husk at karamellfudgen vil tykne og stivne når den settes på kjøl.
Etter 15-20 minutter tar du karamellen av plata og rører forsiktig inn romtemperert smør. Rør til du har en glatt og fin glasur.
Hell så glasuren over kaken som fortsatt ligger i formen.
Nu e det bære å sett den i kjøleskapet i MINIMUM 3 timer. Helst natten over slik at kaken får satt seg skikkelig.
Like før servering drysser du over litt maldonsalt. Dette setter prikken over i`en.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en kniv.
Nu har du ei ferdig og deilig KLADDKAKE MED KARAMELLFUDGE AV COGNAC OG SJOKOLADE 😀
Kaka kan serveres som den e… eller du kan lage en deilig coulis av bringebær og servere den med vaniljeis. Da har du en killer av en dessert :)
Om du under noen omstendigheter ikke klar å spis den opp… så holder kaka fint ei uke i kjøleskapet. Men lykke til med DET 😉
20151108_144923
20151108_143317
Dette vaniljesukkeret anbefales på det sterkeste da det smaker fantastisk mye bedre enn vanlig vaniljesukker.
Dette e laget på EKTE vanilje… og det merkes :)
Det fås kjøpt i de aller fleste kolonialbutikkene. Koster litt mer, men smaker MYE mer 😀
5016858_orig
LYKKE TIL MED KLADDINGA 😀

facebooktwittermail