Monthly archives: september, 2015

Snapchat-6431732219109829947

SNICKERSKAKE med god samvittighet :)

Ser ikke denne snadder ut?? 😀
20150928_201648
Flere enn mæ som e LITT for glad ha søtsaka?? :)
Og litt for ofte gir æ etter for søtsuget…..
Så for noen måneder siden måtte æ søke litt i nettverdenen for å finne en litt mindre syndig måte å dekke dette søtsuget på.
Og da fant æ ei oppskrift på denne bloggen:
www.lindastuhaug.blogg.no

Æ har laga den 3 ganga nu. Gjort nån små justeringer. Litt sunnere… og enda litt bedre.
Så nu blir det lov å synde litt te hælga :)
Hær e oppskrifta på mi SNICKERSKAKE 😀
20150927_175707
INGREDIENSER BUNN:

– 100 gr salte peanøtter.
– 100 gr mandler
– 100 gr havregryn
–  200 gr saftige dadler (veid uten stein)
– 3 ss sukrin gold eller annen søtning.
– 20 gr vann
– 1 dryss maldonsalt
– 6 dråper Stevia English Toffee. (kan sløyfes om du ikke har) Fås kjøpt her: Stevia English Toffee

FREMGANGSMÅTE:

Klem ut steinene på dadlene og legg dem i vann en liten halvtime.
Hell av vannet. Ha alle ingrediensene i en foodprocessor. Kjør til en jevn masse. Massen ska kunne formes med hendene. Er den for løs eller for fast, juster med væske eller nøtter.
Press massen ned i en bakepapirkledd form på 30 x 20cm form. Sett formen i fryseren mens du lager toppingen.
20150927_181428
INGREDIENSER FYLL:

– 3,5 dl vikingmelk (1 box)
– 40 gr sukrin gold
– 1 ts lønnesirup
– 20 gr meierismør
– 50 gr mørk kokesjokolade (helst 70%)
– 1 neve peanøtter

FREMGANGSMÅTE:
20150927_191738
Bland alle ingrediensene utenom sjokolade og peanøtter i en plastbolle som tåler sterk varme. Kjør på full guffe i 5 minutter i microen.
Ta den ut og rør litt i den før du setter den inn i microen igjen. Nå skal du kjøre den til det blir en tykk karamellaktig masse. Ta den ut og rør underveis. Men pass fingrene… det e VELDIG varmt!!! :O Æ brukte totalt 20 minutter før æ fikk deilig karamell.
Det kan ta forskellig tid fra micro til micro. Når du har fått den karamellaktige massen tilsetter du sjokoladen og rører den ut.
Tilsett så peanøttene og bland godt før du smører karamellen utover kakebunnen.20150927_192310
Sett den i fryseren etpar timer for at karamellen skal få satt seg. Det e IKKE lov å prøvesmake enda 😉
Kaka kan tas rett fra frys. Skjær passende biter. så e det bære å hiv sæ over den!! Delig crunchy og seig bunn med hærlig og sticky karamell på toppen…. NYYYT din deilige Snickerskake med god samvittighet 😀 😀
Kaken oppbevares best i frys.
20150928_20160720150928_201633

PS… anbefaler å kjøpe inn Stevia English Toffee. Den inneholder 0% kaloria, 0% fett, 0% karbohydrata. Allikevel gir den fantastisk god karamellsmak i enhver bakst du har den i :) :)

GOD BAKST :)

facebooktwittermail


12047502_10203657559319589_475707741_n

Test av PEPPES GLUTENFRIE PIZZABUNN

Forrige uke ble jeg kontaktet av Peppes Hjemme med forespørsel om jeg ville teste ut deres nye glutenfrie pizzabunn for salg i butikkene. Dette syns jeg var utrolig hyggelig og spennende, så jeg takket gledelig ja :)

Snapchat-910813555559668536912047502_10203657559319589_475707741_n
Etter å ha fått levert bunnene hjem på døra var det jeg klar for pizzasnurring.
Snapchat-2831187584071881671

Det var bare å åpne pakken å rulle deigen ut på benken, så var den klar for toppings. Deigen føles utrolig fin å jobbe med, selv om den strengt tatt bare kan rulles ut å has på fyll. Men i tilfeller du vil tynne den litt, kjevle sammen to bunner til en stor eller vil prøve deg på en calzone. Det trengs verken mel, hansker eller olje.

Det første jeg gjør er å rulle ut pizzaene og lage litt kanter på bunnen.
Snapchat-7413265620328139234
Så har jeg på pizzasausen.
Snapchat-6233035201241273631
Så er det bare å putte på alle de godsakene som du liker på din pizza :)
Jeg har laget 3 varianter denne gangen.

Nr.1:
– Italiensk salami, artisjokk, sopp, rødløk, fenikkelfrø, pizzasaus og ost.
Noen vil helt sikkert reagere på fenikkelfrø på en pizza. Jeg fikk med meg tipset fra Jamie Oliver. Og jeg sier bare… PRØV DET sammen med en god svinepølse/salami på pizzaen 😀
Snapchat-526553597387863602
Snapchat-9108135555596685369

VOILA… Du sier ikke nei takk til denne?? 😉

Nr.2:
– parmaskinke, sorte oliven, rødløk, sopp, ristede pinjekjerner, cherrytomater, pizzasaus og ost.
Her er det viktig at parmaskinken blir lagt på ETTER at pizzaen er stekt. Da slipper den å bli tørr og salt.
Mye bedre med fløyelsmyk skinke på etterpå :)
Snapchat-8435204820183399831
Snapchat-5638476782345239409

PRONTO… En ekte italiensk klassiker!! 😀

Til slutt måtte jeg prøve meg på en Calzone :)
Var utrolig spent på om deigen ville være like grei å jobbe med til denne. Og gjett om den holdt mål. Den var nesten enda bedre å bruke som Calzone. Jeg smurte fyll på halve delen. Smurte egg rundt kanten på hele calzonen og bretta den andre halvdelen over. Så pressa jeg en fin og tett kant rundt hele halvmånen min. Smurte hele calzonen inn i egg før jeg stekte den på 250 grader i 10-12 minutter.

Nr.3:
– peppes spicy kjøttboller, rødløk, sopp, pizzasaus og masse ost
Snapchat-6688704672562346669
Den her var rett og slett en fest i munnen 😀 😀
Supercrispy på utsiden og saftig og fantastisk smakfull på innsiden!

Mine pizza ble stekt i egen pizzaovn med pizzastein i. Jeg anbefaler virkelig en slik en!! :)
Full guffe og 7-8 minutter så er pizzaene ferdig.

Så etter å ha prøvd og kosa meg med de nye glutenfrie pizzabunnene til Peppes kan jeg trygt anbefale dem!!
– Dem e fantastisk lette å jobbe med.
– Du får kjappere pizza enn frossenpizza.
– Dem smaker utrolig godt.
– Du kan bruke bunnene til mer enn bare pizza.
– Selv dem som ikke hadde cøliaki som smakte dem syns dem var supergode.
Snapchat-2809672778383104808Snapchat-2743960430286350936

Peppes Pizza

Peppes Pizza

Jeg er iallfall utrolig glad for at vi med cøliaki også har et supergodt tilbud i ferskvarehylla når det gjelder pizza også :)
Tror fort dette kan bli en folkefavoritt blant oss cøliakiere… LØP OG KJØP 😀

Sponset innlegg

facebooktwittermail


Snapchat-5531046099886927440

LAPSKAUS

Kvær høst får æ skikkelig løst på god gammeldags norsk husmannskost :)
Og i år starte æ med lapskaus…. min variant av lapskaus vel og merke 😉
Snapchat-1890774364699267306
Æ syns lapskausen blir bedre jo mer forskjellige rotgrønnsaka du har opp i den.
Også vil du garantert reager på at æ har makaroni i den… men PRØV det… spennanes og kjempegodt :)
Så e valget om kjøtt også mange. Svineknoke e en nydelig god variant. Godt bogkjøtt e også snadder.
Men denne gangen ble valget ferske nakkekoteletter siden æ fant dem på tilbud på Spar for kun 34,90kr pr kg denne uka.
Også fikk æ en smaksprøve på Gilde sine nye kjøttrike grillpølser. Dem anbefale æ virkelig… supergode, mer grov og masse mer smak!!!! :)
kjottrik-grillpolse
Denne oppskrifta holder til 6-8 personer. Og med en kostpris på til sammen under 200 kroner, vil det si ca 25 kroner pr porsjon. DET e billig…. og godt det!!!! 😀
Og på denne tiden fins det utrolig gode norske friske grønnsaker….. bruk dem  :) :)
Det her e festmåltid til en sen høstkveld, søndagsmiddagen, hverdags og veldig flott å porsjonsfryse for single 😀

INGREDIENSER:

– 1 kg nakkekoteletter
– 1 pk kjøttrike grillpølser
– 6 store poteter
– 6 store gulrøtter
– 2 store løk
– 1 stor purreløk
– 4 fedd hvitløk
– 1 kålrot
– 1 persillerot
– 1 pepperrot
– 1 god bunt finkutta frisk persille
– 2 liter grønnsakskraft/buljong
– 1 pk Semper makaroni
– salt & pepper
Snapchat--6270170775562188174

FREMGANGSMÅTE:

Bruk en 10 liters kasserolle.
Kutt opp alle grønnsakene i passe store terninger. Løken i halve ringer og finkutt hvitløk. Legg det til side.
Skjær kotelettene i passe munnfulle biter og stek dem på panna i smør og olje. Krydre dem med salt og pepper.
Stek med benene også. Legg det til side.
Kok så opp 2 liter grønnsakskraft/buljong. Ha i makaronien og la den koke i 5 minutter før du har i alt av grønnsaker og kjøtt.
Rør godt om og la det putre i 10-15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i finkutta persille like før servering.
Nytes alene eller med deilig brød. Eventuelt Odin potetbrød.
Æ syns det e nydelig å røre inn 1 ss tyttebær i min prosjon  😉

Snapchat-5531046099886927440
Her kan du også justere mengden væske viss du heller vil ha ei god grønnsakssuppe. Min lapskaus ble litt i mellom like etter den ble ferdig som du ser på bildene. Men da den fikk stå litt å trekke så ble den perfekt i konsistensen :)

GOD KOK 😀

facebooktwittermail


20150910_202116

GLUTENFRI BAKST FRA KLÆBU HÅNDBAKERI

Etter å ha lest gjennom siste utgave av medlemsbladet til NCF måtte æ ta turen innom å besøke Klæbu Håndbakeri.
279_logo
Der fikk æ hilse på kjempehyggelige Frode og Ingrid som driver bakeriet. Dem har en sønn som fikk cøliaki i 1999. Og etter en ferietur i Danmark, der dem var innom et glutenfritt bakeri fikk dem ideèn til eget bakeri. Og nå leverer dem til over 100 butikker over hele landet.
20150910_202051
20150910_202116
Det å åpne døren og komme inn å se og lukte nystekte brød, boller, rundstykker, kanelsnurrer, skolebrød og småkaker… DEN følelsen :) :)
Så etter en lang og hyggelig prat måtte æ jo kjøpe med mæ litt så æ fikk smake på godsakene.
Det ble kjøpt kanelsnurrer, skolebrød, boller, grovbrød, chocolate nut cookies og pestohorn.
Æ kan bære si med en gang… de chocolate nut cookisene var HIMMELSKE!!! 😀 😀20150911_13555420150911_135547
Kanelsnurrene og bollene var også kjempegode. Selv om søtmonsen som æ e, gjerne ville hatt enda litt mere søtsaka i dem 😉
Og som dere skjønner.. det var søtsakene æ heiv mæ over først… BUSTED 😉
Pestohornet og grovbrødet ble lagt i frysern og ska testes over helga.
20150910_20202220150910_202001
Æ kan iallefall trygt anbefale et besøk til Klæbu Håndbakeri. Utrolig gode produkter og til en flott pris.
Spør eventuelt i en butikk nær dæ om dem kan ta dem inn. Æ vet dem har avtale med endel Bunnprisbutikker, samt Coop OBS.
Og bor du i nærheten av Trondheim e det bære 12-15 minutter kjøring ut av byen. Det e det SÅ verdt :) :)

Masse lykke til videre Frode og Ingrid :)
De småkakene kommer æ nok å kjøpe mere av… og leter etter oppskriften 😉

facebooktwittermail


Snapchat--126958948541466977

KYLLINGGRYTE I CURRY & KOKOSMELK

For noen dager siden fikk æ en forespørsel på Facebooksiden (Cøliakikokken), om æ kunne lage en glutenfri variant av Toro sin Bali Kyllinggryte. Da denne inneholder gluten og æ ikke kunne smake på den, så leste æ gjennom innholdsfortegnelsen og fikk en anelse om ka den kunne smake. Ut fra det kjøpte æ inn litt og prøvde mæ frem hjemme.
Da æ ikke har smakt Toro sin versjon, vet æ ikke om den e lik den på smak. Men æ fikk iallfall til en kjempegod og smakfull kyllinggryte. Resultatet får du oppskriften på her :)
Snapchat--126958948541466977
INGREDIENSER:

– 1 ferdigstekt hel kylling eller 4 ferdigstekte kyllinglår.
– 1 box hermetiske tomata
– 2 box kokosmelk
– 1/2 dl glutenfri soyasaus
– 1 stor løk
– 2 hvitløksfedd
– 1 chilli
– 2 ts curry paste
– 3 gulrot
– 1 squash
– 1 box ananasbiter
– 4 sopp
– 1ts maldonsalt
– 1 ts pepper
– 2 ts brunsukker
– cashewnøtter

FREMGANGSMÅTE:

Bruker du en hel kylling, del den opp med bryst, vinger, lår, underlår. Og ta med alt helt inn til beinet. Skjær brystene i litt mindre biter. Bruker du lår trenger du bare dele over og underlårene fra hverandre. Kan også brukes hele.

Finn frem en form i størrelsen 20 x 30 cm cirka.
Hell i hermetiske tomata, kokosmelk, soyasaus og currypaste. Rør sammen i formen.
Smak til med hvitløksfedd, sukker, salt & pepper.
Kutt løken i to før du skjærer strimler. Skrell og kutt gulroten i grove store biter. Del squashen på langs og skjær den i 1cm tykke skiver. Skjær soppen i grove biter. Ha i ananasbitene.
Ha alle grønnsakene i formen og bland godt.
Stekes i forvarmet ovn på 225 grader i ca 30 minutter.
Dryss over salte cashewnøtter før servering. Nykokt jasminris ble naturlig følge.
Og ei iskald Ringnes Lite var ikke feil til…. 😉 😉

Æ syns denne kyllingryta ble utrolig god og smakfull. Valget av ferdig stekt kylling var for å gjøre det enklere og raskere.
Du kan selvfølgelig steke kyllingen selv. Men den blir både saftig og trygt gjennomstekt ved å bruke ferdig stekt kylling.
Når den får koke sammen med den deilige sausen i 30 minutter blir den garantert saftig og smakfull 😀
Denne trur æ kan bli en favoritt både blant store og små i hele familien.
Liker du den HOT har du i 1-2 mere chillier. Men med kun 1 chilli e den barnevennlig og trygg for store og små ganer :)

Æ håpe du prøve ut denne oppskriften 😀 😀
Snapchat--5148733643666600154

facebooktwittermail


11051745_826128047467262_1666484509806110131_n

SUKKERFRIE TRØFLER /m kokos & lakris

Fysen på no søtt og godt te kveldskosen?? 😀
Æ ælska søtsaka.. MÅ ha det kvær dag. Men det e jo ikke helt bra…. alltid 😉
Så da måtte æ google mæ gjennom nettet for å se om det fins nåkka man kan putt i munn uten å få dårlig samvittighet og søte mareritt.
Disse detoxtrøflene kan du med god samvittighet trykke i dæ da. For dem e supersunne og gode.
Helt uten sukker e dem også. Kun naturlig søtning fra dadler og blåbær. Sundt fett fra cashewnøttene og antioksidanta fra blåbærene.
Dem hold sæ flere dager i kjøleskapet…. viss du klare å holde dæ unna dem da 😉
11051745_826128047467262_1666484509806110131_n
INGREDIENSER:

2 dl blåbær
1,5 dl cashewnøtter
2 dl dadler
2 ss linfrø
3 ss kakao

DYPPING:

kokos
lakrispulver
kakao
11109813_826128107467256_2085395030119691209_n
FREMGANGSMÅTE:

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller stavmikser. Kjøres kjapt te en seig fin masse.
Er massen for tørr.. tilsett litt mer blåbær.
Er massen for våt.. tilsett mer cashewnøtter

Det skal bli cirka 40 små deilige trøfler.

Rull dem sammen i hånden og rull dem i den dyppingen du liker best.
Kokos e alltid en favoritt.
Mens jeg syns dem jeg dyppet i rå lakrispulver ble helt fantastiske gode. Fås kjøpt i gode sjokoladebutikker eller helsekost. Denne lakrisen er råpulver, og dermed glutenfri.

Trøflene holder seg i kjøleskapet i opptil 2 uker.
Men lykke til med DET 😉

facebooktwittermail


1

Deilige og luftige RUNDSTYKKER

1

 

Her har du oppskrift på deilige og luftige rundstykker som smaker himmelsk 😀 😀
Oppskriften til disse rundstykkene kan fint brukes til både pølsebrød og brød også.
Bytt ut fibermix med bare lyst mel hvis du liker dem helt fine.

INGREDIENSER:

– 1 boks kesam original
– 1,5 dl kokende vann
– 1,5 dl melk
– 500 gr semper fiber mix
– 70 gr jyttemel blå original
– 6 ss meierismør
– 50 gr fersk gjær
– 2 ss fiberhusk
– 1/2 ts salt

4

3
FREMGANGSMÅTE:

Bland kesam med melk og vann i bollen til kjøkkenmaskinen. Tilsett fiberhusk og rør godt om før du lar det svelle i 2 minutter.
Ha så i jyttemelet før du lar deigen gå i 6-8 minutter med K-kroken i kjøkkenmaskinen.
Smuldre sammen gjær i deigen før du tilsetter smeltet smør, salt og mel. Kjør deigen 3-4 minutter til i kjøkkenmaskinen før du dekker til den med et fuktig håndkle og lar den stå til heving i ca 30 minutter.
Nå vil deigen hevet seg godt å være god å jobbe med. Æ brukte engangshansker med litt olje smurt på når æ delte deigen i to og rullet to pølser som jeg delte opp i tilsammen 12 emner.
Form dem slik du vil ha dem. Æ formet dem til lange nok rundstykker slik at æ kan bruke dem som pølsebrød også. Du trenger ikke mel på benken hvis du bruker olje.
Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett og la dem etterheve i 30 minutter til.
Pensle dem med et sammenpisket egg med en liten dæsj melk i.
Stekes på nest nederste rille i ovnen på 225 grader i 13-15 minutter.
Rundstykkene mine ble deilig sprø på utsiden og luftige og fine inni. Fryste ned halvparten. Mens dem andre ble spist iløpet av 3 dager, og dem var gode da også :)

Og vil du ha et fint brød/loff av denne oppskriften så lar du deigen etterheve i en brødform og steker på nederste rill i ovnen på 200 grader i 30-35 minutter.

2
Og dem smaker fortreffelig etter å ha vært fryst også. Varm dem noen minutter i ovnen og dem e nesten som nystekt.

GOD BAKST 😀

 

facebooktwittermail