GODT I OVN

Facebookmail

Etter at æ baka deilig loff i helgen fikk æ lyst å lage en gammel familieklassiker som æ ikke har smakt på mange år.
Dette er en rett som er like god vegetar, som den er med kjøtt.

For å beskrive retten best mulig, så er den en slags kombinasjon av en pizza, omelett og arme riddere.
I denne retten brukes det loff som basis.  Oppskriften på loffen min finner du her:
Verdens Beste Glutenfrie Loff

Opphavet til denne retten kom etter at mamma så på Fjernsynskjøkkenet med vår alles kjære Ingrid Espelid Hovig for noen tiår siden 🙂
Dette e en rett som kan brukes som helgekos, kjapp middag, lunch, niste, i matpakka…. i det hele tatt til alt mulig 😀

Bunnen blir laget av loff og en egg/melkeblanding med masse urter og god smak. Så topper man egentlig med akkurat det man måtte ha lyst på, eller finner i kjøleskapet og putter i ovn. Og det geniale e at den e akkurat like god VEGETAR… noe æ anbefaler å prøve.

INGREDIENSER:

– 1 loff skjært i passe tykke skiver og nok til å fylle en hel langpanne tett i tett.
– 12 egg
– Fyll opp med melk så egg og melk totalt blir 1 liter væske.
– Salt & pepper.
– Urter. Æ bruke timian, rosmarin eller provencekrydder.
– 1/3 paprika i små fine biter.
– 1 stor gul løk i strimler.
– 2 hvitløksfedd eller 1 ts hvitløkspulver
– 1 stort rødt eple i passe tykke skiver
– 1/4 purreløk
– 2 bokser hermetisk champignon
– 2 små chilli eller 1 stor
– 2 store tomater.
– eventuelt skinke/pølse/salami e.l. hvis du ikke vi ha den vegetar
20151020_172759

FREMGANGSMÅTE:

Skjær loffen i passe tynne og jevne skiver. Fordel dem i en langpanne som du har pensla inn i rapsolje. Legg skivene så tett du klarer.
20151020_173254
Pisk så sammen egg og melk. Det ska være lik mengde melk som det er egg. Hell blandingen over loffskivene i formen.
Dryss over salt & pepper. Samt urter og hvitløk.
20151020_17423920151020_174347
La dette trekke 10-12 minutter mens du kutter opp grønnsaker.
Soppen forsteke æ i stekepanne med litt olje i panna. Krydrer den med salt & pepper. Samt litt balsamico.
Fordel grønnsakene og eplebitene over loffskivene. Dryss over finkutta chilli (med frøene hvis du vil ha litt sting)
Hvis du ikke vil ha vegetar så kan du ha på det du vil av kjøtt. Æ syns da skinke e best. Men gjerne salami eller pølse.
Men prøv GJERNE denne retten vegetar… den e virkelig en god vegetarrett med masse deilig smak og den metter veldig godt 🙂
20151020_18070120151020_180708

Så dekker du dette med masse deilig ost. Personlig syns æ Jarlsberg e best å smelte i ovnen. Også har æ tynne tomatskiver på toppen av osten. Inn i ovnen på 180-190grader i 20-30 minutter i nest nederst hylle. Når osten e smelta og blir gyllen og antydning til brune flekker e hærligheten ferdig.
20151020_182407
Min versjon av GODT I OVN som æ laga her var halvparten vegetar og halvparten med skinke. Og dem som smakte syns det var like godt uten kjøtt…. så æ anbefale å gå for UTEN kjøtt 😉
20151020_191054

Æ syns det e godt å servere Godt i Ovn med litt nykverna salt & pepper på toppen og iskald Pepsi Max.
Og eller med litt ketchup på og iskald melk..
Det her e mat som metter skikkelig. Og den kan fint stå 2-3 dager i kjøleskapet. Like god kald som oppvarmet.
Flott å ta med som niste eller i matpakka.
I vår familie var dette fast lørdagskos 🙂
Og det e kun fantasien som setter begrensinger for ka DU vil ha på. Lag bunnen som i oppskrifta mi også har du på alt det digget DU liker på toppen.

HA EN SUPER LILLELØRDAG 😀

Translate »